Zatvori
Jasmin Hadzic
20/09/2011

Google proširio carstvo preuzimanjem njemačkog portala za grupnu kupovinu DailyDeal.de

Najvrijedna internet kompanija odlučila je načiniti još jedan korak u svijetu grupne kupovine...

Još se svi sjećamo kako je Google neuspješno pokušao preuzeti Groupon početkom godine, a zatim je pokrenuo vlastiti servis Google Offers koji nas baš i nije oduševio.

A kada im očito ne polazi za rukom interno lansiranje zanimljivih proizvoda, Google je odlučio ubrzati rast jednom strateškom akvizicijom.

Tako je za navodno 150 do 200 milijuna dolara Google preuzeo njemački Groupon klon DailyDeal.de. Riječ je o jednom od većih njemačkih portala za grupnu kupovinu koji osim u Njemačkoj još posluje i u Austriji i Švicarskoj. U prvom kvartalu 2011. godine DailyDeal prodao je 250.000 kupona, a godišnji prihodi trebali bi iznositi skromnih 30 do 40 milijuna eura. Vijest o akviziciji dolazi samo tjedan dana nakon što je Google najavio preuzimanje servisa za ocjenjivanje kvalitete restorana Zagat.com.

Istovremeno, servisi za grupnu kupovinu s velikim popustima prolaze turbulentno razdoblje. Prema podacima koje je objavio agregator grupnih ponuda Yipit, trećina američkih servisa za grupnu kupovinu ugašena je ili prodana od početka godine.

U Hrvatskoj danas posluje više od 20 Groupon klonova, a iako su neki poslovanje brzo proširili na cijelu regiju, većih akvizicija (osim beznačajnih promjena u vlasništvu) nije bilo.

Pročitajte još:

- INTERNET DIVOVI: Evo zašto je Groupon teško sr*nje, a Zynga nova kraljica Njujorške burze…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram