Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2011

Mark Cuban: Ako želite biti pravi domoljub, zaradite hrpu love i uživajte u svom bogatstvu!

Kontroverzni američki poduzetnik i vlasnik košarkaškog kluba Dallas Mavericks na svom je blogu napisao tekst u kojem po svom viđenju opisuje pravu definiciju domoljublja...

Ako je pitati Marka Cubana, nema ništa loše ako imate toliko novca da ne znate kud s njim.

"Nije me briga što drugi govore. Biti bogat je dobra stvar. Ne samo u očitom smislu pozitivnih posljedica za Vas i Vašu obitelj, nego i u širem smislu. Dobit nije igra u kojoj netko mora izgubiti. Što više novca budete zarađivali, to ćete imati i veći financijski utjecaj", piše Cuban koji dalje piše kako nije protiv državne intervencije u kriznim vremenima, a kaže da društvo (time misli na SAD) mora više cijeniti poduzetnike koji su u ovim kriznim vremenima potrebni kako bi se stvarala nova radna mjesta i kako država ne bi morala trošiti novac na kojekakve stimulus pakete za zapošljavanje.

"Zato budite pravi domoljubi. Izađite u svijet i bolesno se obogatite da kada dođe vrijeme da platite porez shvatite da imate s"latke brige" i da s plaćanjem poreza pomažete milijunima Amerikanca koji nisu imali jednaku dozu sreće u svom životu", piše Cuban i zaključuje - "Ponovit ću to još jednom. Zaradite hrpu love i uživajte u svom bogatstvu. Plaćajte porez!"

Cuban je "svoju" sreću u dot.com boomu kasnih 90-tih, a danas se vrijednost njegove imovine procjenjuje na oko 2,5 milijardi dolara.

Mlađa publika mogla bi ga prepoznati po gostujućoj ulozi u popularnoj HBO-ovoj tv seriji "Entourage", a možete ga pratiti i na blogu http://blogmaverick.com/ gdje redovito objavljuje svoja zapažanja i komentare.

Pročitajte još:

- Mark Cuban o investiranju u dionice: Diverzifikacija ulaganja je samo za obične idiote! (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram