Zatvori
Poslovni Puls
21/09/2011

Online medijska kuća Glam Media kupila društvenu mrežu Ning za 150 milijuna dolara

Ako ste prosječan internet korisnik, vjerojatno do sada uopće niste bili upoznati s društvenom mrežom Ning...

Točniji opis Ning.com-a zapravo bi bio "tvornica društvenih mreža", jer servis omogućava korisniku stvaranje vlastite mini-društvene mreže, pa je Ning postao iznimno popularan među fanovima glumaca, glazbenika i serija koji su stvarali društvene mreže posvećene svojim najdražim temamama.

Na vrhuncu popularnosti Ning je imao oko milijun individualnih društvenih mreža, a njegova vrijednost se procjenjivala na 500 milijuna dolara. Tu su negdje u priču upali Facebook i Twitter i Ning je ostao zaboravljen po strani poput MySpacea.

No, danas dolazi vijest da je velika američka online medijska i oglašivačka kuća Glam Media kupila Ning za 150 milijuna dolara i namjerava ga zadržati kao zasebni brend.

Suosnivač Ninga inače je Marc Andreessen, danas jedan od najpoznatijih ulagača u Silicijskoj dolini. Marc će uskoro dobiti mjesto u Upravi Glam Medije koja radi s više od 2.500 izdavača i čiji će godišnji prihodi premašiti 100 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram