Zatvori
Jasmin Hadzic
22/09/2011

Michael Arrington zaradio je oko 25 milijuna dolara na prodaji TechCruncha AOL-u

Sasvim slučajno doznali smo koliko je Michael Arrington zaradio na prodaji svog tehnološkog bloga AOL-u...

A sve zahvaljujući poznatom američkom ulagaču Ronu Conwayju koji je u govoru na jednoj tehnološkoj konferenciji u San Franciscu kazao da je Michael Arrington u trenutku prodaje TechCruncha AOL-u imao vlasnički udjel od iznimno visokih 85 posto!

Conway je Arringtona spomenuo kao pozitivan primjer onog što se može dogoditi ako ne posuđujete novac od vanjskih ulagača, već sami financirate svoj internet startup. Rezultat takve vrste financiranja je zadržavanje visokog vlasničkog udjela za razliku od klasičnih startupova koji se uglavnom financiraju novcem vanjskih ulagača što dovodi do smanjenja vlasničkih udjela za suosnivače.

Što se tiče samog Arringtona, postavlja se pitanje koliko je on stvarno zaradio na prodaji TechCruncha, jer u ugovoru s AOL-om sigurno je postojala klauzula prema kojoj Arrington mora provesti određeni broj godina u AOL-u prije nego što može unovčiti cijeli iznos od prodaje.

U teoriji, Arrington je na prodaji TechCruncha mogao zaraditi oko 25 milijuna dolara.

A nakon sapunice koja je dovela do njegovog otkaza, Arringon se sada sprema pokrenuti novi blog. On kaže da je riječ o osobnom blogu, te da ne namjerava postati komercijalna konkurencija TechCrunchu.

Vidjet ćemo...

Pročitajte još:

- Oni smiješni tajvanski animatori objavili crtić o svađi Michaela Arringtona i AOL-a (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram