Zatvori
Jasmin Hadzic
23/09/2011

Žestoka rasprodaja dionica AOL-a nakon što je Arianna Huffington rekla NE spajanju s Yahoo-om

Čini se da na kraju ipak neće biti ništa od glasina o spajanju dva posrnula internet diva...

Već se duže vrijeme šuška o potencijalnom spajanju ili akviziciji AOL-a i Yahoo-a, dvije internetske kompanije koje se nikako ne snalaze u novom digitalnom krajobrazu. Dionica AOL-a prekjučer je zabilježila pad od viskih 16 posto na Njujorškoj burzi. Jučer je pad samo blago usporio na 4 posto.

Razlog je neizravni demantij koji je šefica AOL-ovih medijskih brendova Arianna Huffington dala novinarima TheWrapa. Iako Huffington nije direktno otklonila mogućnost spajanja s Yahoo-om, to se svakako može shvatiti iz njezine izjave u kojoj govori kako tvrtke koje žele učiniti nešto veliko ne dopuštaju glasine kakve su kružile financijskim tržištima već neko vrijeme.

Podsjetimo, izvršni direktor AOL-a Tim Armstrong već je otvoreno nudio AOL Yahoo-u nekoliko puta, ali čini se da u Yahoo-u nisu zainteresirani za AOL i njegove medijske brendove poput TechCruncha i HuffingtonPosta. AOL u ovom trenutku ima tržišnu kapitalizaciju od samo 1,2 milijarde dolara i nalazi se na meti velikih private equity fondova koji žele tvrtku vratiti u privatno vlasništvo i rasprodati profitabilne poslovne jedinice (prodaja dial-up pristupa internetu). AOL je početkom godine vrijedio čak 3 milijarde dolara. Kakav pad...

S druge strane, Yahoo je daleko vrijednija kompanija (17,7 milijardi dolara), ali i oni muku muče s padom prihoda u svijetu gdje oglašivački dolari sve češće odlaze na Google i Facebook. Yahoo očito još uvijek nije siguran da li želi postati medijska kompanija ili će nastaviti propadati brzinom svjetlosti kao tehnološka kompanija.

Yahoo je nedavno otpustio izvršnu direktoricu Carol Bartz i sada je u užurbanoj potrazi na njezinim nasljednikom ili nasljednicom koja/koji u ruke dobiva veliku tvrtku u kaotičnom stanju.

Pročitajte još:

- Michael Arrington zaradio je oko 25 milijuna dolara na prodaji TechCruncha AOL-u

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram