Zatvori
Poslovni Puls
26/09/2011

Svjetsko tržište: Pad maloprodaje u Italiji, a u Francuskoj se strmoglavio indikator poslovnog povjerenja...

Objava podataka o trgovini na malo u Italiji za mjesec srpanj bila je lošija od tržišnih očekivanja budući da je ista bila 0,1% niža na mjesečnoj te čak 2,4% na godišnjoj razini...

Negativne vijesti stigle su s francuskog tržišta gdje su oba indikatora povjerenja (poslovnog i potrošača) zabilježila pad viši od konsenzusa tržišta (na 99 odnosno 80).

U nedostatku važniji ekonomskih objava u petak je na tržištima obveznica i dalje prevladavala razmjerno visoka averzija prema riziku. Dužnička kriza u Europi očekivano je bila u fokusu godišnjeg sastanka MMF-a i Svjetske banke održanom tijekom vikenda u Washingtonu. SAD je ponovno naglasio mišljenje da bi ESB-a trebala preuzeti aktivniju ulogu u borbi s krizom.

U svjetlu postojanih negativnih očekivanja glede oporavaka i američkog i europskog tržišta te nastavka dužničke krize očekujemo zadržavanje njemačkih i američkih prinosa na trenutnim ekstremno niskim razinama i tijekom ovog tjedna, prenose RBA analitičari.

Foto:Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram