Zatvori
Jasmin Hadzic
27/09/2011

Broker na BBC-u: Ja svaku noć sanjam recesiju, a Goldman Sachs je pravi vladar svijeta

Bilo je to iznimno zanimljivo gostovanje "nezavisnog" brokera Alessia Rastanija na BBC-u...

Ono što je Alessio Rastani rekao na BBC-u vidno je šokiralo voditelje u studiju, a vjerojatno i publiku pred televizorima. U triminutnom monologu Rastani je ukratko rekao kako se svi zavaravaju ukoliko misle da će svjetska gospodarska kriza tek tako nestati preko noći.

"Ova kriza je kao rak, ako samo čekate i nadate se da će otići, baš kao rak ona će metastazirati i onda će biti prekasno", kazao je Rastani.

On kaže kako je kolaps eura sada neizbježan. "Štednja milijuna ljudi nestat će u idućih 12 mjeseci", kaže Rastani i dodaje da svjetske vlade ne mogu ništa učiniti da to spriječe.

A onda je stigla bomba...

Rastani kaže da njega kao brokera uopće ne zanima kako svijet izvući iz krize, jedino bitno je zaraditi na krahu svjetske ekonomije.

"Većina brokera uopće ne mari za 'popravak' ekonomije. Naš je posao zaraditi novac. Osobno, ja sanjam ovaj trenutak već tri godine. Svaku noć ja sanjam još jednu veliku recesiju", ispričao je Rastani i nasmijao se na šokirani izraz lica voditelja u studiju.

Ipak, kaže kako je ovaj gospodarski slom velika prilika za one koji znaju u što uložiti kada kola krenu nizbrdo.

"Ako znate što učiniti, ako imate spremljen plan akcije, možete zaraditi jako puno novca", dodao je Rastani. "Vi mislite da vlade i političari vladaju svijetom? Goldman Sachs vlada svijetom", zaključio je (pre)iskreni broker. Inače, Alessia možete pratiti na njegovom osobnom blogu.

Možda ćete tamo otkriti kako zaraditi hrpu novca dok mi ostali budemo virili iz kontejnera...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram