Zatvori
Jasmin Hadzic
28/09/2011

MEDIJSKA BLAMAŽA: Broker s BBC-a Alessio Rastani uopće nije profesionalni broker

Prava medijsko - financijska sapunica konačno je dobila svoj epilog...

Sve nas je šokirao istup iskrenog brokera na BBC-u koji je otvoreno priznao da financijska industrija uopće ne mari za ekonomski krah sve dok može zarađivati. Njegovo priznanje možda je bilo previše iskreno i pesimistično pa su ga mnogi počeli nazivati "psihopatom", a drugi "običnim lažnjakom".

Jedna stvar je sigurna - Alessio Rastani nije lažnjak, ali isto tako nije niti profesionalni broker!

Priznao je to i sam u intervjuu za britanski Telegraph.

"Ja volim pažnju. To je glavni razlog zašto govorim. Zbog toga sam pristao gotovati na BBC-u. Financijska trgovina je za mene samo hobi. To mi nije posao. Ja više volim govoriti. Obožavam cijelu ideju javnog govora", kazao je Rastani.

34-godišnji "broker" iz Londona vlasnik je firme "Santoro Projects" koja drži seminare za javni govor, a dionicama i drugim financijskim instrumentima trguje u slobodno vrijeme.

Kontroverznim gostovanjem na BBC-u koje je prestrašilo cijeli svijet sigurno si je osigurao jako dobru reklamu.

"Cijela stvar je prenapuhana. Mislio sam da svi znaju ono o čemu sam govorio. To da veliki igrači upravljaju svijetom, nisam mislio da je velika novost. Samo sam htio reći da je moguće zaraditi i kada je tržište u padu. Ispalo je da se naslađujem na tuđim mukama. Ako dobro pogledate video mog gostovanja vidjet ćete da sam samo pokušavao pripremiti ljude na slom financijskih tržišta. Ja sam ustvari pokušao biti dobar momak", ispričao je Rastani novinarima Telegrapha.

Pa eto dame i gospodo, izgleda da ipak ne dolazi kraj svijeta, iako Goldman Sachs vjerojatno zaista upravlja svijetom.

Veliki dio krivnje na dušu BBC-a koji nas je propustio upozoriti da njihov gost zapravo opće nije financijski profesionalac, već hobi - broker.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram