Zatvori
Poslovni Puls
28/09/2011

Svjetsko tržište: Blagi rast povjerenja potrošača u SAD-u, prinosi irskih i španjolskih obveznica nastavili padati...

GfK indikator povjerenja potrošača u Njemačkoj prema anketi za listopad pokazuje istu razinu povjerenja u odnosu na rujan (5,2), što je nešto bolje od očekivanja tržišta koja su upućivala na blagi pad indikatora...

Monetarni agregat M3 u eurozoni u kolovozu je porastao za 2,8% (više od očekivanja), što predstavlja ubrzanje rasta u odnosu na srpanj. Povjerenje potrošača u SAD-u u rujnu je blago poraslo u odnosu na kolovoz te iznosi 45,4, što je ipak ispod očekivanja tržišta. Richmond Fed Manufacturing indeks prerađivačkog sektora u rujnu je iznenadio tržišta porastom na -6 (s -10 u kolovozu).

Izglasavanje novog paketa mjera štednje u Grčkoj kojim bi se osiguralo ispunjavanje svih uvjeta postavljenih od strane EU, MMF-a i ESB-a te špekulacije o povećanju raspoloživih sredstava europskog fonda pomoći rubnim članicama eurozone(EFSF) jučer su vratili optimizam na tržišta te podržali očekivanja da bi bankrot Grčke (barem još neko vrijeme) mogao biti izbjegnut. Posljedično desetogodišnji i njemački i američki prinosi vratili su se prema razini od 2 posto.

Prinosi irskih i španjolskih obveznica nastavili su padati, dok talijanski nisu zabilježili zamjetnije promjene. Španjolska je jučer uz solidnu potražnju izdala tromjesečne i šestomjesečne trezorske zapise ukupne vrijednosti 3,2 mlrd eura. Prinos je bio znatno niži u usporedbi s posljednjom aukcijom u kolovozu. Danas i sutra se očekuje talijansko izdanje obveznica, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram