Zatvori
Jasmin Hadzic
29/09/2011

KINDLE FIRE: Amazonovo tablet računalo nije bolje od iPada, ali će biti veliki hit

Nakon nekoliko mjeseci neprovjerenih glasina i polu-informacija internetski div Amazon konačno je predstavio svoje prvo pravo tablet računalo...

Najveća internet trgovina Amazon.com od jučer ima i vlastito tablet računalo s besplatnim Googleovim Android operativnim sustavom.

Amazonov tablet se zove Kindle Fire.

Naši prvi dojmovi su sljedeći  - Amazonov tablet u niti jednom pogledu nije bolji od Appleovog iPada, ali će se vjerojatno fantastično prodavati i mogao bi ozbiljno zaprijetiti iPadovoj uvjerljivoj dominaciji na tablet tržištu.

Ukratko riječ je o 7 inčnom tablet računalu kojeg pogoni ponešto izmijenjeni Googleov Android mobilni operativni sustav. Kindle Fire nema kameru niti podržava 3G spajanje, ali je zato jeftin - maloprodajna cijena u SAD-u iznosit će samo 199 dolara, što je debelo ispod iPadovih 499 dolara. Tu je i solidni dvojezgreni procesor i baterija koja uz jedno punjenje traje oko 8 sati.

A to je sasvim dovoljno da pogledate jedan ili dva filma, poslušate najnoviji glazbeni album najdražeg izvođača ili pročitate e-knjigu ili digitalni magazin.

A to je Amazonu sasvim dovoljno.

Ovo nije najmoderniji i najcool uređaj koji oduzima dah, ali je zato iznimno jeftina zamjena za notebook ili TV.

Amazonov šef Jeff Bezos na prezentaciji nije krio svoju strategiju. "Mi Kindle Fire ne vidimo kao tablet, mi ga vidimo kao uslugu", rekao je Bezos. Analitičar Piper Jaffrayja predviđa da će Amazon u početku gubiti 50 dolara po svakom prodanom Kindle Fireu, no taj će gubitak  nadoknaditi prodajom digitalnih proizvoda i usluga. U ovom trenutku glavna misija Kindle Firea je pojesti dio Appleovog tablet tržišta. Ta je strategija upalila u slučaju Amazon Kindle e-čitača, pa nema razloga da ne upali i u slučaju novog tablet računala.

Svaki dan milijuni korisnika posjećuju Amazonovu internet trgovinu gdje će ih na naslovnici dočekati velika najava za Kindle Fire i cijena od samo 199 dolara.

Nama se to čini kao jako primamljiva ponuda, a tržište će uskoro pokazati da li smo bili u pravu...

Jedini problem za Amazon jest činjenica da još niti jedan Android tablet nije imao bogzna kakav uspjeh u prodaji.

No, za sve postoji prvi put...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram