Zatvori
Poslovni Puls
29/09/2011

PRAVA KATASTROFA: Murdochove digitalne novine The Daily imaju samo 80.000 pretplatnika

Sjećate li se više uopće prvih i jedinih Murdochovih dnevnih digitalnih novina The Daily? Pompozno najavljivan projekt danas se spominje tek s vremena na vrijeme kao primjer neuspjele tranzicije tiskanog na digitalni model...

Nove informacije:

Kako prenosi AdAge, Murdochov The Daily ima samo 80.000 plaćenih pretplatnika i 40.000 "besplatnih" pretplatnika. Potrebno im je najmanje 500.000 plaćenih pretplatnika da postanu profitabilni.

Originalni članak:

Vjerovali ili ne The Daily je još uvijek živ.

Rupert Murdoch još je prije 8 mjeseci predstavio "revolucionarne" iPad dnevne novine prepune multimedijalnog sadržaja i navodno kvalitetnog novinarstva. Danas, Bloomberg piše pozivajući se na izvore u industriji oglašavanja, kako The Daily ima oko 120.000 čitatelja, što je debelo ispod granice profitabilnosti koju je sam Murdoch postavio na 500.000 pretplatnika.

Da stvari budu još gore, The Daily još uvijek nudi besplatnu dvotjednu pretplatu, pa je stvarni broj plaćenih korisnika vjerojatno ispod 100.000. News Corp ne objavljuje informacije o plaćenim pretplatnicima, pa je za očekivati da stvarne brojke nisu previše impresivne.

Možda The Dailyju pomogne činjenica da News Corp priprema verziju za Googleov Android mobilni operativni sustav nakon što je ranije ovog mjeseca predstavljena Facebook verzija.

Bloomberg dalje navodi kako News Corp od oglašivača traži premium cijenu za oglašavanje u The Dailyju. Navodno se za 1000 pregleda (impressions) traži čak 500 američkih dolara, što je drastično skuplje u odnosu na konkurentske digitalne časopise.

Kada sve ovo uzmemo u obzir, ne bismo se previše čudili da uskoro ugledamo vijest o gašenju The Dailyja. Još u svibnju u medije su procurile glasine o odlasku novinara iz redakcije The Dailyja, a financijska slika projekta nije nimalo bajna.

Pročitajte još:

- Murdoch: News Corp nije dovoljno velik, moramo rasti ili se suočiti s potpunim krahom u budućnosti

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram