Zatvori
Poslovni Puls
30/09/2011

Jedan od ponajboljih ekonomskih prognostičara kaže da SAD već ulaze u novu recesiju

Nažalost u posljednjih 10-tak dana nekoliko je analitičara  i velikih financijskih organizacija sugeriralo kako su Sjedinjene Američke Države početkom rujna ušle u novu recesiju...

Danas još jedna sumorna ekonomska prognoza...

Lakshman Achuthan jedan je od najcijenjenijih ekonomskih analitičara i prognozera. U ljeto 2010. godine za vrijeme najžešće rasprodaje na svjetskim financijskim tržištima Achuthan je hrabro prognozirao da će svijet ipak izbjeći novu recesiju, a vrijeme je pokazalo da je bio u pravu.

Ovaj put ekonomist ECRI-a kaže da su SAD možda već ušle u novu recesiju.

U razgovoru za Bloombergovu radio emisiju, Achuthan je rekao kako svi dostupni ekonomski indikatori ukazuju na ulazak u novu recesiju. "Američka ekonomija ulazi u novu recesiji. Mi ne dajemo olako ovakve prognoze", kazao je Achuthan. Na službenim ECRI-jevim web stranicama piše sljedeće:

"Ako mislite da je ovo loša ekonomija, niste još ništa vidjeli!"

Achuthan nije jedini ekonomski analitičar koji je u posljednjih 10-tak dana najavio novu recesiju za SAD.

Prije nekoliko dana, Nouriel Roubini napisao je na svom Twitter kanalu kako SAD, Velika Britanija i EU ulaze u novu recesiju, a sličnog su mišljenja i ekonomisti bankarske grupacije BNP Paribas.

Ova vijest dolazi samo dan nakon što je stopa američkog gospodarskog rasta u drugom kvartalu revidirana na +1,3 posto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram