Zatvori
Jasmin Hadzic
01/10/2011

OTKRIVAMO: Poznati ulagač iz Silicijske doline želi zgrnuti bogatstvo na hrvatskom internet startupu!

Svijet je zaista postao jedno veliko globalno selo kada se jedan od najpoznatijih američkih poslovnih ulagača želi obogatiti na hrvatskom internet startupu...

A njegovo ime je...Dave McClure!

Poznati američki ulagač odgovarajući na pitanje o svom osobnom bogatstvu, požalio se da još nije dobio "pravu lovu". Putem servisa Quora, McClure je odgovorio na pitanje o debljini svog novčanika.

"Nemam puno. Likvidno nešto manje od milijun dolara, a možda nešto više od toga na papiru ako brojimo moja ulaganja u privatne kompanije. S "500 Startups" programom nadam se da ću nešto napraviti od sebe", piše McClure.

Oh ta bajna Silicijska dolina gdje baš i niste velika faca ako u novčaniku imate "nešto manje od milijun dolara".

McClure je bio PayPalov direktor marketinga, a osnovao je i agregator oglasa za posao SimplyHired. Puno je poznatiji po svojim ulaganjima u internet startupove među kojima će se uskoro naći i jedan hrvatski - Farmeron!

Riječ je o aplikaciji koja farmerima omogućuje jednostavnu informatizaciju i cijeli niz analitičkih alata za praćenje proizvodnje i poslovanja.

Farmeronov direktor Matija Kopić za Netokraciju je nedavno potvrdio kako kompaniju iz Osijeka seli u kalifornijski Mountain View gdje će sudjelovati u McClureovom "500 Startups" programu. Riječ je o poslovnom "akceleratoru" i ulagačkom fondu koji mentorskim pristupom savjetuje male internet startup kompanije s velikim potencijalom. Ovakvi poslovni "ubrzivači" postali su iznimno popularni u posljednjih nekoliko godina, a vjerojatno najpoznatiji od svih je Y Combinator koji je "izrodio" jedan Scribd, reddit, Airbnb, Dropbox, Disqus i Posterous - danas kompanije vrijedne stotine milijuna dolara.

Ako se Farmeron dokaže kao projekt vrijedan ulaganja, McClure i njegovi partneri će ubrizgati od 10.000 do 250.000 dolara u tvrtku i za uzvrat dobiti mali vlasnički udjel.

Pretpostavljamo da će u slučaju nekog velikog uspjeha Kopić i njegova ekipa McClureu vrlo rado osigurati isplatu tešku nekoliko milijuna dolara kako se više ne bi žalio na stanje svog novčanika...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram