Zatvori
Jasmin Hadzic
11/10/2011

Društvene igre izvan Facebookove platforme postat će 5,6 milijardi dolara vrijedan biznis

Svi znamo za brojne Facebook igre poput FarmVillea ili MafiaWarsa, ali nismo znali da buja i tržište društvenih igara van Facebookove platforme...

Istraživanje koje su proveli Viximo i SuperData Research pokazalo je da će tržište društvenih igara izvan Facebooka postati 5,6 milijardi dolara vrijedan biznis do 2014. godine. Impresivno, ukoliko uzmemo u obzir da je Faceook uvjerljivo najpopularnija i najveća svjetska društvena mreža s više od 750 milijuna korisnika.

Kao što se može i pretpostaviti, alternativne društvene mreža najpopularnije su u Kini, Brazilu, ali i u Njemačkoj te Turskoj pa se tamo očekuje i najveći prihod od prodaje virtualnih proizvoda na čemu zarađuje većina razvojnih timova za proizvodnju društvenih igara.

Viximo i SuperData Research navode kako su manje društvene mreže pogodne zbog solidnih distribucijskih mogućnosti, snažene monetizacije i jeftinijeg marketinga.

Ukupna vrijednost tržišta društvenih igara (uključujući i one na Facebooku) dosegnut će 8,6 milijardi dolara krajem 2014. godine. Zanimiljivo, najveći rast prisutan je u Južnoj Americi i Europi. Rusija ima 35 milijuna korisnika društvenih igara, Brazil 32,6 milijuna, dok je Njemačka najvrijednije tržište u Europi s prihodima od 173 milijuna dolara.

Najveće europske alternative Facebooku predstavljaju sljedeće društvene mreže: Tuenti (Španjolska), StudiVZ (Njemačka), Badoo (Velika Britanija) i Hyves (Nizozemska).

Znači ipak ima života izvan Facebooka...

Pročitajte još:

- Proizvođač popularne Angry Birds mobilne igre uskoro bi mogao vrijediti nevjerojatnih 1,2 milijardi dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram