Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2011

TAMNA STRANA EUROPE: Pogledajte popis 20 najkorumpiranijih država u Europi

Evo konačno jedan popis na kojem se nalazi i Hrvatska. Nažalost, tema je korupcija u Europi...

Nakon što smo Vas jučer informirali o 20 najboljih zemalja Europe za pokretanje biznisa - danas smo se odlučili pozabaviti tamnom stranom Europe, onom koja je prepuna mita i korupcije.

Prošlogodišnje istraživanje Transparency Internationala pokazalo kako se 6 od 10 najmanje korumpiranih država na svijetu nalazi upravo u Europi. To nikako ne znači da u Europi žive isključivo sveci. Dobra je vijest kako TI niti jednu europsku zemlju nije ocijenio "jako korumpiranom", no istraživanje je pokazalo kako dosta europskih zemalja (posebno onih u srednjoj i istočnoj Europi) ipak ima velikih problema s korupcijom.

Hrvatska se nalazi 16. na popisu najkorumpiranijih zemalja u Europi. Ispred nas su sve bivše jugoslavenske zemlje, osim Slovenije. Globalno, najkorumpiranija država na svijetu je Somalija, dok skupinu najsigurnijih država predvode Danska i Singapur.

Valja napomenuti kako je Transparency International za potrebe ovog istraživanja uzeo u obzir percepciju korupcije isključivo u javnom sektoru.

U nastavku pogledajte popis 20 najkorumpiranijih europskih zemalja (1. je najkorumpiranija):

20. Češka

19. Turska

18. Latvija

17. Slovačka

16. Hrvatska

15. Makedonija

14. Italija

13. Gruzija

12. Crna Gora

11. Rumunjska

10. Bugarska

9. Grčka

8. Srbija

7. Albanija

6. BiH

5. Moldavija

4. Kosovo

3. Bjelorusija

2. Ukrajina

1. Rusija

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram