Zatvori
Poslovni Puls
18/10/2011

Twitter službeno vrijedi 8 milijardi dolara i najavljuje pobjedu u ratu protiv Facebooka i Google+

Izvršni direktor Twittera Dick Costolo kazao je na Web 2.0 Summitu u San Franciscu kako će popularna mikro-društvena mreža pobijediti u ratu protiv Facebooka i Google+ zbog svoje jednostavnosti korištenja...

Šef Twittera Dick Costolo također je potvrdio glasine o Twitterovoj vrijednosti. "Recimo da vrijedi 8 milijardi dolara", rekao je Costolo na pozornici kalifornijske Web 2.0 konferencije u San Franciscu. Kao što smo već pisali, Twitter je nedavno osigurao ulaganje teško 800 milijuna dolara koje je predvodio ulagač u Zyngu i Facebook - ruski fond Digital Sky Technologies (DST).

A doznali smo i druge zanimljive podatke o Twitteru i njegovim korisnicima...

Twitter danas ima više od 100 milijuna aktivnih korisnika što je značajno povećanje u odnosu na 30 milijuna aktivnih korisnika s početka godine. Svakih pet dana korisnici Twittera objave više od milijardu "tweetova", rekao je Costolo.

"Želimo da Twitter dođe do svake osobe na svijetu, a mi mislimo da ćemo to postići jednostavnošću korištenja", rekao je Costolo.

I doista, današnji Twitter ne razlikuje se previše od početne verzije koju je prije četiri godine programirao Jack Dorsey.

Ipak, Costolo griješi ako misli da je Twitter jednostavan. Jer iako je zaista vrlo jednostavno napisati poruku od 140 znakova na Twitteru, Twitter kao usluga i servis još je uvijek nerazumljiv većini mainstream korisnika. Prosječan korisnik će se upitati - zašto na Twitter, ako su svi prijatelji na Facebooku, kolege na Linkedinu, a vijesti na CNN-u?

Twitter ima hrpu prednosti koje mora na pravilan način prezentirati mainstream korisnicima. A to trenutno ne čini.

Ispred Costola i društva još je jako puno posla...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram