Zaboravite na Zyngu, nova tvornica novca na Facebooku je virtualna kladionica Crowdpark

I dok čekamo da se carstvo virtualnih igara na Facebooku zvano Zynga konačno ukaže na Njujorškoj burzi – čini se da jedan njemački startup u svojim rukama ima novu tvornicu novca i to ne onog virtualnog…

Kompanija koja razvija zanimljivu Facebook virtualnu kladionicu Crowdpark objavila je kako je osigurala ulaganje teško 6 milijuna dolara uz pomoć kojeg će nastaviti razvijati svoj inovativni proizvod. Ukratko – riječ je o virtualnoj kladionici na kojoj se s drugim igračima možete kladiti na događaje iz stvarnog svijeta. Dakle možete se kladiti hoće li film XYZ zaraditi više od 100 milijuna dolara na box officu, hoće li Grčka do kraja godine bankrotirati i slično. Što god zamislite – možete se na to i kladiti.

No ima jedna “caka”. Iako se na Crowdparku kladite, nije riječ o pravoj kladionici jer igrači iz ove kladionice nikada neće moći “povući” zaradu.

Osnivači Crowdparka kažu kako je riječ o novoj poslovnoj ideji koja promovira društveno prihvatljivo i 100 posto legalno klađenje. Najbolje od svega, zbog ovakvog pristupa klađenju – Crowdpark je dostupan i na online tržištu SAD-a gdje je klasično klađenje na online kladionicama strogo zabranjeno.

Ako se pitate kako Crowdpark zarađuje…

Iako se igrači klade uz pomoć virtualne Facebookove valute “Facebook Credits” – tu valutu mogu jedino kupiti pravim novcem, tako da Crowdpark zadržava 100 posto (minus Facebookva provizija) uplaćenog iznosa. Zanimljivo, zar ne?

Crowdpark je osnovan još 2009. godine u Berlinu, a nedavno su otvorili ured i u San Franciscu iz kojeg namjeravaju krenuti u pohod na američko tržište. Do sada su osigurali ukupna ulaganja teška 8 milijuna dolara.

Što kažete – hoće li ovo virtualno klađenje bez zarade uskoro pokoriti Facebook poput Zyngainih uspješnica?

Pročitajte još:

Društvene igre izvan Facebookove platforme postat će 5,6 milijardi dolara vrijedan biznis

2 Comments

Leave a Reply
  1. hekfi ikeiwel nfjkee ejm in jdjkegbynd jhdnv lori jshue hi idnhui hdjjj dghwgdhn hxmshssh hwghwjjgh hdbu ydvhxjs habshsh hgdjwjsg hjjd h hydjdyudbcjj hhdjsd jcdkfjkk njsekkeon jfkdkdlls kkkdk jccfnfj njcjkcmck mckm djk kdk kddkj jisidkljn jkdjkxj jkkkj n jdjjkkdm kkdnnjd djdkkdkk a njnejksk idifj it jhvjkdkkd jklckddnj nkfdmj m
    ncmdkck nkd,cldlkdod kddmkkknidi jkdjdknj jjkkd khhuidhkidi jdjkdke jkedbdjjcj jjdjjdjh jjhdjkb jjxjdhk jcjkddb jdjdhjksk jddknhdj hhjd kkjfjhjfjk jjckk,.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *