Zatvori
Poslovni Puls
20/10/2011

Hrvati ludi za grupnom kupovinom: Pojavila se dva nova portala, čime je broj Groupon klonova povećan na 43!

Hrvati su očito poludjeli za grupnom kupovinom s velikom popustima, a poduzetnici namirisali priliku za jednostavnu zaradu...

Još do prije nekoliko tjedana bilo ih je 40. Novost na tržištu grupne kupovine su 2 nova portala ( SuperPopust.net i Totalno.hr ) koji zajedno s prethodnicima stvaraju nevjerojatnu brojku od 43 portala za grupnu kupovinu.

Ako nemate pojma o čemu govorimo kada je u pitanju "grupna" kupovina...

Ukoliko se dovoljan broj ljudi prijavi za kupnju određenog proizvoda ili usluge – svi prijavljeni dobivaju od prodavača veliki popust koji može iznositi i više od 50 posto ! Prodavač je zadovoljan jer je prodao veliki broj proizvoda/usluga, a kupci su zadovoljni jer su ulovili značajne popuste! Sve je započeo američki Groupon, a u posljednje dvije godine pojavilo se više od 40 domaćih servisa za jeftini online shopping.

Iako brojke pokazuju da interes za grupnu kupovinu i dalje nije presušio, samo je pitanje vremena prije nego što će doći do značajne konsolidacije na tržištu. Budući da do sada nismo primijetili preveliku lojalnost kupaca, za očekivati je da neće biti akvizicija, već će tvrtke biti prisiljene zatvarati vrata i gasiti cijelo poslovanje.

To pokazuju i primjeri iz svijeta, gdje najveći igrači preuzimaju manje servise za grupnu kupovinu jedino kada je riječ o ulasku na novo tržište.

Pročitajte još:

- Servisi za grupnu kupovinu namjerno napuhavaju cijene kako bi ponudili veći popust i više zaradili?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram