Zatvori
Poslovni Puls
21/10/2011

Saudijski princ Alwaleed bin Talal želi kupiti 300 milijuna dolara vrijedne dionice...Twittera!

Twitter bi uskoro mogao dobiti novog velikog dioničara, a on dolazi iz Saudijske Arabije...

Saudijski princ Alwaleed bin Talal koji se nalazi na čelu velikog državnog holdinga "Kingdom Holding" želi kupiti više stotina milijuna dolara vrijedne dionice mikro-društvene mreže Twitter, doznaje SkyNews. Bin Talal već je dioničar Citigroupa i News Corporationa, a u posljednje vrijeme navodno je postao iznimno zainteresiran za internet industriju.

SkyNews navodi kako princ pregovora s najmanje jednim suosnivačem Twittera oko ulaganja koje bi moglo imati vrijednost od 200 do 300 milijuna američkih dolara! U ovom trenutku nije sasvim jasno da li je Kingdom Holding već kupio dio dionica Twittera ili transakcija tek slijedi. Ako je istina ovo što navodi SkyNews, bin Talal želi kupiti dionice direktno od suosnivača, što znači da će cijeli iznos otići u privatne džepove, a ne u Twitterovu blagajnu.

Twitter je u kolovozu zaključio posljednju rundu ulaganja tešku 800 milijuna dolara koja je vrijednost mikro-društvene mreže postavila na impresivnih 8 milijardi dolara.

Ovo nije prvi put da se Saudijska Arabija spominje u kontekstu ulaganja u društvene mreže. Početkom godine pojavio se "lažnjak" o saudijskom kralju Abdulahu koji je navodno želio kupiti cijeli Facebook za 150 milijardi dolara.

Hoće li i ovo o Twitteru ostati na razini glasine ili će bogati saudijski princ zaista postati suvlasnik popularne mikro-društvene mreže - uskoro ćemo doznati...

Pročitajte još:

- Najbolji poslodavac na svijetu: Prosječna godišnja plaća u Twitteru je 660.000 kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram