Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2011

Velika konsolidacija na domaćem internet tržištu: Avalon web hosting preuzeo riječki GEM Studio

Konsolidacija na domaćem internet hosting tržištu...

Web hosting tvrtka Avalon preuzela je još jednog od svojih konkurenata, tvrtku GEM Studio iz Rijeke. Ugovor o spajanju potpisali su u Zagrebu direktor tvrtke Avalon Tomislav Kokotić i direktor tvrtke GEM Studio Edi Budimilić, navodi se u priopćenju iz Avalona.

Avalonu, jednoj od vodećih hrvatskih i regionalnih web hosting tvrtki, ovo je treća akvizicija ovakve vrste. Tijekom prošle godine Avalon je preuzeo također riječku tvrtku Fiuhost, a ove godine je pripojenai zagrebačka Webmedia. Najnovijom akvizicijom Avalon je svoj portfelj povećao za dodatnih 1.200 internetskih domena koje se nalaze na serverima GEM Studia.

Avalon je na web hosting tržištu prisutan već 15 godina te trenutno poslužuje oko 13.000 različitih internetskih domena.

"S obzirom da nam naš novi start-up oduzima sve više i više vremena, nakon puno razmišljanja shvatili smo da je došlo vrijeme da nađemo kvalitetnog partnera koji bi mogao preuzeti naše hosting poslovanje i našim klijentima pružiti vrhunsku uslugu. Već neko vrijeme surađujemo s Avalonom i jako smo zadovoljni, smatramo da su oni apsolutni lider u Hrvatskoj za hosting usluge. Ono što je nama bilo najvažnije je što nisu “dinosauri”, kako mi volimo zvati neke druge hosting providere koji ne inoviraju, koji jednostavno ne rade ono što bi hosting tvrtke trebale raditi", poručuju iz GEM Studija.

"Gem Studio je u našim poslovnim krugovima poznat kao odlična mlada hosting tvrtka s inovativnim idejama i pristupom i zbog toga nam je ovo pripajanje posebno drago. Iako će dosadašnji vlasnici krenuti novim putem i pokušati ostvariti uspjeh na globalnom tržištu s vrlo zanimljivom platformom WhoAPI, dogovorili smo nastavak bliske suradnje na polju razvoja aplikacija za web hosting baziranih na njihovoj platformi. Veselimo se daljnjoj suradnji, i svakako ćemo dati svoj maksimum da našim novim korisnicima pružimo istu, vrlo visoku razinu usluge na kakvu su do sada navikli", istaknuo je Tomislav Kokotić, direktor tvrtke Avalon.

Da budemo do kraja pošteni, moramo napomenuti da PoslovniPuls radi na Avalonovim serverima. Preporučujemo!

Pročitajte još:

- PROMO: Avalon u idućih nekoliko dana nudi popust od 200 kuna na sve godišnje web hosting pakete!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram