Zatvori
Poslovni Puls
27/10/2011

Raspad HDZ-a: DORH spreman podignuti optužnicu protiv vladajuće stranke, blokiran HDZ-ov račun...

HDZ u novim velikim problemima. Nakon što se sinoć pojavila glasina kako se HDZ kao stranka nalazi pod istragom USKOK-a, danas su procurile informacije kako je sada gotovo izvjesno da će DORH podignuti podignuti optužnicu protiv vladajuće stranke, a šuška se i da je HDZ-ov račun blokiran...

Aktualna premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor sazvala je jutros izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je potvrdila da se i sam HDZ nalazi pod istragom, te kako je stranka primila službenu obavijest da se istražuje kaznena odgovornost HDZ-a.

"Pozvala sam vas zbog proširenja odnosno provođenja istrage protiv HDZ-a. Ovo je iznimno težak trenutak u našoj stranci, najteži u povijesti. Ovo je pretposljednja stanica križnog puta koji prolazimo, od 1. srpnja 2009. godine, od trenutka kad sam preuzela HDZ, kad je bivši predsjednik otišao s tog mjesta. Od tog trenutka počinje žestoka borba. Ovaj nalog ni za milimetra neće limitirati našu borbu protiv korupcije. Mi smo jedina stranka koja je počela borbu protiv korupcije i nećemo posustati u tome. Svi članovi stranke će dati svoje iskaze ako bude potrebno. Kao stranka otvorili smo vrata borbi protiv korupcije. Sada nam se to vraća kao bumerang", kazala je Kosor na početku i onda iz nekog razloga udarila po oporbi.

"I u ovom trenutku mi pokazujemo da su nam interesi naroda iznad stranačkih interesa. Mi ćemo postaviti pitanje zašto pravosudni sustav, istrage koje moraju biti tajne, zašto cijeli taj proces u  uskočkim predmetima koji mora biti potpuno tajan, nije tajan, zašto i odakle cure informacije? Moramo urediti taj sustav jer Hrvatska neće biti pravna država dok to ne sredimo. Netko će odgovarati zašto se mjesecima nanosi šteta HDZ-u? Mjesecima nas pljuju različitim iskazima. I dalje dajemo punu potporu odlučnoj borbi protiv kriminala. Ne bojimo se istrage, dogodit će se što se ima dogoditi. Mi se kao stranka možemo vratiti od nule, možemo početi ispočetka iz baraka na Jarunu! Nećemo dopustiti da ovo što se događa utječe na nas. Različite stvari iz različitih izvora idu prema HDZ-u, HDZ je velika stranka, 220 tisuća ponosnih i časnih ljudi imamo, iz ovoga ćemo izaći kao čvrsta stranka koja je prva počela borbu protiv korupcije i protiv kriminala. I dalje ćemo tražiti odgovore na pitanja što je s istragama, što je sa činjenicom da je državna revizija otkrila da je novac potrošen nenamjenski. Tražit ćemo odgovor na pitanje što je s izjavom gospodina Čička o tajnim računima SDP-a u inozemstvu. I to je temelj za pokretanje istrage, kao i njenog članka iz 2007. godine, ali ništa se nije dogodilo. Također, svi šute, pa i vi, o Sisačko-moslavačkoj županiji. Nastavit ćemo tražiti odgovore na pitanja, nećemo se umoriti. Borba protiv kriminala i korupcije je temeljno načelo Vlade kojoj sam na čelu, i upravo to je jedan od razloga zašto smo završili pregovore", kazala je Kosorica.

Kosor se prilično iživcirala zbog pitanja hoće li dati ostavku iz moralnih razloga jer je njen potpis u predsjedničkoj kampanji iz 2005. koju istražuje Uskok. Odgovorila je da naravno da neće dati ostavku i da je spremna odazvati se Uskoku, a ne o tome govoriti novinarima jer su tako odredili zakoni, prenosi Index.

Ovo je prvi put u 21 godinu demokratske Hrvatske da se na ovaj način istražuje jednu stranku. Sve je počelo prije otprilike godinu dana kad je bivši šef carine Mladen Barišić u svom iskazu priznao da je svaki mjesec dio novca davao Ivu Sanaderu, a dio je nosio Branki Pavošević u HDZ.

Nakon svega ovog, HDZ-ova pobjeda na predstojećim parlamentarnim izborima polako prelazi u domenu znanstvene fantastike...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram