Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2011

Ulagači iznimno zainteresirani za dionice najvećeg internet servisa za grupnu kupovinu Groupon.com

Internet servis koji je pokrenuo ludnicu "grupne kupovine" nalazi se pred izlaskom na Njujoršku burzu...

Inicijalno (negdje početkom ljeta), dečki iz Groupona očekivali su kako će kompanija nakon odrađenog IPO-a vrijediti oko 25 do 30 milijardi dolara. No, onda su u medije počeli pristizati kojekakvi prljavi detalji - od kronične neprofitabilnosti, pa sve do izvlačenja love u džepove suosnivača i sumnjivih knjigovodstvenih taktika s lažnim napuhavanjem Grouponovih prihoda.

Sve to u kombinaciji s pogoršanim uvjetima na svjetskim financijskim tržištima - smanjilo je vrijednost Grouponovog IPO-a na oko 12 milijardi dolara. No, čini se kako su ulagači ipak iznimno zainteresirani za dionice najvećeg servisa za grupnu kupovinu.

Kako navodi Bloomberg, zbog iznimno velike potražnje, Groupon razmišlja o podizanju cijene dionica koje će se ponuditi institucionalnim ulagačima kroz IPO. Groupon namjerava prodati samo 4,7 posto svojih dionica i osigurati oko 540 milijuna dolara dodatnog kapitala za širenje i jačanje poslovanja.

Ako je vjerovati posljednjim glasinama, ulagači koji su prisustvovali Grouponovoj velikoj IPO konferenciji u New Yorku - oduševljeni su u posljednje vrijeme iznimno kritiziranom kompanijom iz Chicaga na čelu s direktorom Andrewom Masonom.

Komentatori i analitičari očekuju da će se Groupon pojaviti na Njujorškoj burzi za dva do tri tjedna...

Pročitajte još:

- Eric Lefkofsky u Groupon je uložio 1 milijun dolara, a nakon IPO-a mogao bi dobiti 2,3 milijarde dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram