Zatvori
Poslovni Puls
31/10/2011

Todorićeva kći Iva Balent djecu hrani smrznutom hranom, a na večer im preko iPhonea pušta pjesme o Kristu

Kći najbogatijeg hrvatskog tajkuna Iva Balent dala je zanimljivi intervju Večernjem listu u kojem smo mogli doznati neke bizarne "behind the scenes" informacije iz neobičnog života najbogatije hrvatske dinastije...

Iva Balent, koju je javnost prvi put upoznala kada se "naslikavala" s Onurom po Konzumovim supermarketima, ima neobičan život. Naime, ona je kći Ivice Todorića, živi u obiteljskom dvorcu podno Sljemena i kaže da se morala dobro pomučiti da bi došla gdje danas jest.

"Kad sam bila mala, željela sam biti teta u vrtiću, a kad sam odrasla, shvatila sam da bih mogla imati i svoj vrtić. Međutim, roditelji su me usmjerili da završim fakultet i tako nekako po putu ta je ideja nestala", priča Balent koja je već na početku studiranja počela raditi u tatinom Agrokoru.

"I to nije bio moj prvi posao i životna škola. Prije toga radila sam i na blagajni u Konzumu, u skladištu cvijeća. I moja braća i ja smo u kompaniji krenuli od nule. Brat Ante radio je u skladištu voća i povrća i godinama je ustajao u pet ujutro, a Ivan isto tako u skladištu cvijeća. Kod nas nema šanse da završiš fakultet i odmah postaneš direktor, inače Agrokor ne bi bio to što je danas. Jedno je raditi u uredu i smišljati strategije, a a drugo je realan život i udarci koji naši zaposlenici svaki dan dobivaju", tvrdi Balent i kaže kako svi Agrokorovi direktori jedanput mjesečno rade u trgovini.

Ona kaže kako obitelj Todorić radi 24 sata na dan, ali da Agrokor ne vode ljudi s obiteljskim vezama nego sposobni menadžeri i zaposlenici. Priznaje da joj je ponekad bilo teško slušati što se u javnosti govorilo o njezinoj obitelji, ali priznaje kako prezime Todorić nosi hrpu povlastica koje obični smrtnici ne mogu niti primirisati.

Na primjer, Balent, kao i ostatak dinastije Todorić živi u Ivičinom dvorcu podno Sljemena.

"Lagala bih kad bih rekla da mi u dvorcu nije ugodno, ali iskreno, najljepši mi je naš vrt pod Sljemenom u kojemu mi je najveće veselje kad vidim Antinu i svoju djecu kako trče po njemu i uživaju", kaže ona.

Intervju je na kraju skrenuo u pomalo bizarni pravac, pa je tako Balent kazala kako svoju djecu hrani Ledo smrznutom hranom jer preko tjedna nema vremena za kuhanje, a svojoj djeci na večer preko iPhonea na pušta pjesme o Kristu.

"Ne pričam (djeci priče), nego pjevam. Nemam sluha, ali svake večeri djeci moram otpjevati dvije pjesme: Krist jednom stade na žal i Dugu cestu. Snimila sam ih i na iPhone da ih, kad sam umorna, ne moram pjevati, ali na kraju me uvijek namole da prvo ja pjevam", ispričala je Balent.

Nije baš da se čudimo, najbogatija hrvatska obitelj po malo čemu je "obična"...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram