Zatvori
Poslovni Puls
02/11/2011

Sjećate se Juliana Assangea? Britanski sud konačno odlučio da ipak mora biti izručen Švedskoj

Čini se kako smo svi zaboravili na karizmatičnog osnivača Wikileaksa koji je posljednji u javnosti viđen na "Occupy London" prosvjedima...

No, Assangeovih 5 minuta svjetske slave sada je gotovo.

Naime, sud u Londonu danas je odlučio kako će Velika Britanija ipak izručiti Juliana Assangea Švedskoj kako bi tamo mogao biti ispitan zbog optužbi o silovanju.  Podsjećamo, Švedska traži Assangea zbog upuštanja u seksualni odnos bez zaštite (čitaj:kondoma) s dvije djevojke. Vjerovali ili ne, to se u Švedskoj svrstava u istu kategoriju prijestupa kao i silovanje s maksimalnom kaznom do četiri godine zatvora.

Assange je u više navrata isticao kako se boji da će ga švedske vlasti predati u ruke Amerikancima zbog objave zaštićenih diplomatskih depeša koje su prošle godine zabavljale cijeli svijet.

Wikileaks više ne objavljuje tajnu diplomatsku dokumentaciju zbog financijskih poteškoća, a čini se kako nikog za Wikileaks i Assangea više uopće nije briga iako je ta zviždačka web stranica ranije ove godine bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

Pročitajte još:

- Ipak je egomanijak: Julian Assange želi da njegovo ime postane zaštićena robna marka!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram