Zatvori
Poslovni Puls
04/11/2011

Svjetsko tržište: Jača zaposlenost u SAD-u, fokus tržišta na izglasavanju povjerenja grčkoj vladi..

ECB je snizila referentni kamatnjak na 1,25% iako je očekivano da će ga zadržati na 1,5 posto...

PMI indeks uslužnog sektora u Velikoj Britaniji u listopadu je iznosio 51,3 što predstavlja pad iznad očekivanja (52).

Zahtjevi za naknade za novonezaposlene u SAD-u zadnjem tjednu listopada pale su za 9 tisuća te su iznosili 397 tisuća. Zahtjevi za naknade za nezaposlene također bilježe pad te su u trećem tjednu listopada iznosili 3,683 milijuna što predstavlja pad iznad očekivanja. ISM indeks neprerađivačkog sektora u SAD-u zabilježio je pad iznad očekivanja te iznosio 52,9. Industrijske narudžbe u SAD-u su zabilježile blagi rast te su nakon rasta 0,1% u kolovozu narasle za 0,3% u rujnu iako je očekivan njihov pad.

Američke i njemačke državne obveznice jučer su zabilježile pad cijena i blagi oporavak prinosa (njemački desetogodišnji prinos još uvijek je ispod 2%) nakon što je grčki premijer odustao od najavljenog referenduma, a ESB-a neočekivano snizila referentnu kamatnu stopu za 0,25 bb (na 1,25 posto).

Još uvijek je neizvjesno hoće li grčki parlament u petak izglasati povjerenje premijeru Papandreou, ali se čini da su i visoki europski političari skeptični u pogledu grčkog ostajanja u eurozoni pod svaku cijenu. S druge strane čelni čovjek ESB-a Draghi najavio je mogućnost ulaska eurozone u recesiju pred kraj ove ili na početku 2012. godine, a slabu gospodarsku aktivnost trebali bi potvrditi i današnji PMI indeksi uslužnog sektora. Očekujemo dodatno snižavanje referentne kamatne stope eurozone za 0,25 bb u prosincu, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram