Zatvori
Jasmin Hadzic
08/11/2011

American Express za ulaganje u inovativne startupove otvara 100 milijuna dolara težak ulagački fond

Američki poduzetnici koji eksperimentiraju s poslovnim modelima elektroničkog plaćanja upravo su dobili velikog saveznika...

Američki kartičarski div American Express danas je najavio otvaranje vlastitog 100 milijuna dolara teškog ulagačkog fonda koji će ulagati u inovativne startupove koji djeluju na području elektroničkih novčanih transakcija i e-trgovine. Kako bi se približio tehnološkom centru svijeta, Silicijskoj dolini, American je već otvorio ured u Palo Altou u Kaliforniji kojeg će voditi Harshul Sanghi, bivši šef Motoroline venture capital divizije.

Iz Americana poručuju kako su zainteresirani za mlade kompanije koje pokušavaju riješiti "probleme" digitalne trgovine, personaliziranih ponuda, lokacijskih usluga, te online i mobilnih novčanih transakcija.

Jedan od direktora AmEx-a Dan Schulman naglasio je da je cilj ulagačkog fonda ulaziti u suvlasništvo nad zanimljivim startupovima i poduzetnicima tako omogućiti lakši pristup Americanovim korisnicima kojih u ovom trenutku ima oko 94 milijuna. Schulman poručuje kako će kompanije u koje odluče uložiti imati povlašteni uvid u podatke o vlasnicima Americanovih kreditnih kartica.

American Express i do sada je bio relativno aktivan ulagač na američkoj tehnološkoj sceni. Ranije ove godine uložili su u tvrtku za mobilno plaćanje Payfone, a ušli su i u joint-partnerstvo s francuskim online divom Vente-Privee.

Početkom godine American je predstavio i vlastiti servis za online plaćanje – Serve.com, a od prošle godine surađuju i sa sveprisutnom Zyngom i omogućuju trošenje American Express Membership Rewards bodova u Zynga video igrama.

Sve u svemu - AmEx je dokaz da i "veliki" mogu biti iznimno inovativni kada to žele...

Pročitajte još:

- IZNENAĐUJUĆE: Više od 50 posto korisnika kreditnih kartica u Hrvatskoj kupuje na internetu!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram