Zatvori
Jasmin Hadzic
09/11/2011

Hrvatski internet poduzetnici, Index Ventures ima fond od 500 milijuna eura koje želi uložiti i u Vaš startup!

Evo sjajne prilike za europske tehnološke i internet poduzetnike...

Ženevski Index Ventures objavio je otvaranje novog ulagačkog fonda teškog 500 milijuna eura za širenje svojih europskih operacija. Iz IV-a poručuju kako će dvije trećine prikupljenog novca uložiti u europske startupove dok će ostatak biti uložen u one američke.

Index Ventures jedna je od najpoznatijih venture capital ulagačkih kompanija na svijetu. Između ostalog ulagali su u Skype, Lovefilm, Last.fm, Playfish, a u srpnju sudjelovali su i u 250 milijuna dolara teškom ulaganju u online servis za pohranu podataka Dropbox.

Partner u Index-u Saul Klein rekao je kako traže inovativne europske startupove koji već imaju bazu korisnika i sjajne poslovne performanse. Klein tvrdi kako ne namjeravaju ulagati manje od 25 milijuna eura po startupu.

Bez obzira na relativno nepovoljnu poduzetničku klimu i fragmentiranost tržišta, europski startupovi privlače sve veću pažnju ulagača prvenstveno zbog "booma" internet startupova u SAD-u i suludih vrednovanja koja su drastično smanjila atraktivnost samog ulaganja.

"Ranije je bilo dosta negativnih emocija kada su u pitanju europska ulaganja, ali mi smo uspjeli pronaći dijamant u gotovo svakom europskog gradu", tvrdi Saul.

Tko zna, možda je ovo dobra prilika i za neke hrvatske internet i tehnološke poduzetnike koji rade na dovoljno ambicioznim idejama koje će se svidjeti financijašima iz Index-a...

Pročitajte još:

- Venture capital investicije u Europi ponovno pojačane u drugom kvartalu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram