Zatvori
Poslovni Puls
09/11/2011

Robert De Niro i HBO spremaju tv ekranizaciju života najvećeg financijskog prevaranta Berniea Madoffa

Hollywood je ove godine očito skroz "poludio" za svijetom financija i financijskih špekulanata...

Nakon što nas je ranije ove godine HBO počastio sjajnim filmom "Too Big To Fail" - tv ekranizacijom samog početka američke financijske krize i rušenjem Lehman Brothersa, danas stiže najava kako ista kabelska kuća namjerava snimiti i visokobudžetni tv film koji će se pozabaviti životom najvećeg financijskog prevaranta Berniea Madoffa koji je dobio zatvorsku kaznu od čak 150 godina nakon što je otkriveno da je svoje ulagače prevario za nevjerojatnih 65 milijardi dolara.

U tzv. Ponzijevoj prevari, Madoff je od početka devedesetih pa do prosinca prošle godine uzimao novac od slavnih i poznatih, poput Stevena Spielberga, velikih tvrtki (HSBC, Royal Bank of Scotland, Nomura Holdings...) pa sve do "običnih" ljudi - profesora, mehaničara, seljaka, obećavajući im veliki povrat njihove financijske investicije. Fond nije ulagao svoja sredstva na tržištu, već ih je držao na računima u banci i djelovao je kao financijska piramida, pri čemu su potraživanja starih ulagača isplaćivana iz sredstava novih ulagača. U piramidalnoj prevari neki su ponešto i zaradili, ali velika većina ih se pokajala što su ušli u "posao života" s bivšim financijašem s Wall Streeta.

A kako sada prenosi New York Times, HBO trenutno radi na scenariju prema knjizi "Truth and Consequences: Life Inside the Madoff Family" koja otkriva sve prljave tajne obitelji Madoff.

Robert De Niro trebao bi tumačitu ulogu Berniea Madoffa, ali budući da projekt još uvijek nije krenuo u produkciju lako je moguće da se i to promijeni do samog početka snimanja.

Pročitajte još:

- Kritičari oduševljeni novim hollywoodskim blockbusterom o financijskoj krizi “Margin Call”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram