Zatvori
Poslovni Puls
10/11/2011

Svjetsko tržište: Fokus i dalje na talijanskim problemima, neočekivani pad zaliha u veleprodaji u SAD-u...

Robna razmjena s inozemstvom u Velikoj Britaniji u rujnu je zabilježila povećanje deficita iznad očekivanja...

Deficit je iznosio 3,94 milijarde funti dok je očekivano da će iznositi 2,1 milijardu funti. Zalihe u veleprodaji u SAD-u zabilježile su neočekivani pad u rujnu. Naime, nakon zabilježenog rasta od 0,1% u kolovozu, očekivano je da će u rujnu zalihe u veleprodaji zabilježiti rast od 0,5% međutim zabilježen je pad od 0,1 posto.

Negativno raspoloženje tržišta dominantno pod utjecajem dužničke krize se nastavlja. Talijanski desetogodišnji prinos na državne obveznice približava se razini od 7,5 posto, a dvogodišnji iznad 8 posto i unatoč činjenici da Europska središnja banka svojim aktivnostima kupnje na sekundarnom tržištu nastoji obuzdati rast prinosa. Ni izgledno dovršenje prihvaćanja reformskog paketa štednje i smanjenja proračuna u talijanskom parlamentu do kraja ovog tjedna nije smirilo ulagače.

Na tržištu i dalje vlada nepovjerenje što uzrokuje bijeg investitora iz talijanskih izdanja, a prinos duž krivulje iznad 7 posto predstavlja teško održiv teret za talijansko gospodarstvo. Američke i njemačke državne obveznice kao sigurna utočišta bilježe daljnji pad prinosa, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram