Zatvori
Poslovni Puls
11/11/2011

Francuski online shopping div Vente-Privee uz pomoć American Expressa osvaja SAD

Francuski online shopping klub koji je pokorio Europu upravo je pokrenuo "napad" na navjeće i najbogatije tržište, ono američko...

Francuski online flash shopping klub Vente-Privee u joint-venture partnerstvu s American Expressom prekjučer je i službeno pokrenuo američku verziju svog super-uspješnog shopping portala. Flash prodaja slična je modelu "grupne kupovine". U kratkom vremenu, najčešće je riječ o dva do tri dana, inače skupi dizajnerski predmeti prodaju se uz iznimno velike popuste. Korisnici ovih servisa, a uglavnom je riječ o ženama koje vole "peglati" svoje kreditne kartice, tako dolaze do brendirane odjeće popularnih dizajnera uz relativno nisku cijenu budući je najčešće riječ o nešto starijim kolekcijama.

Vente-Privee.com pokrenut je još davne 2001. godine u Parizu, zapošljava više od 1250 radnika, a ove godine očekuje prihode od gotovo 2 milijarde eura.

Američko poslovanje pokreću zajedno s American Expressom. Obje tvrtke uložile su po 40 milijuna dolara, a u prve tri godine poslovanja očekuju prihode od 500 milijuna dolara.

Iako je Vente-Privee dokazao da poznaje online trgovinu i majstorstvo flash prodaje - u Americi ga očekuje već dobro etablirani Gilt Groupe koji ima gotovo identičan poslovni model.

Tu bi trebao pomoći American Express koji će svojim članovima omogućiti besplatan kredit i trošenje nagradnih bodova na Vente-Privee-u.

Nakon grupne kupovine, sve je izglednije kako će upravo flash prodaja biti sljedeći veliki e-trgovinski hit...

Pročitajte još:

- American Express za ulaganje u inovativne startupove otvara 100 milijuna dolara težak ulagački fond

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram