Zatvori
Poslovni Puls
14/11/2011

Svjetsko tržište: Neočekivani rast povjerenja potrošača u SAD-u, bez većih promjena na tržištima obveznica...

U.of Michigan indeks povjerenja potrošača u SAD-u zabilježio je neočekivani rast te je nakon razine od 60,9 u listopadu, u studenom iznosio 64,2. Tijekom vikenda donji dom talijanskog parlamenta potvrdio je prihvaćanje paketa reformskih mjera, premijer Brelusconi je odstupio, a Mariju Montiju povjeren je mandat za sastav nove, prijelazne, nestranačke vlade koja bi trebala dobiti široku potporu u parlamentu.

Američke državne obveznice krajem tjedana nisu zabilježile bitnije promjene budući da su se s jedne strane našle pod pritiskom povoljnih ekonomskih pokazatelja dok s druge strane dužnička krize u Europi podržava potražnju za američkim dužničkim vrijednosnicama. Spread između desetogodišnjih američkih i njemačkih obveznica u petak se zadržao na 30 bb dominantno zbog krize u Europi. Danas se očekuje pozitivna reakcija tržišta na vijesti o formiranju nove vlade u Italiji, ali tržište je i dalje pod snažnim utjecajem sve izglednijeg ulaska eurozone u recesiju te izostanka dugoročnijeg rješenja dužničke krize, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram