Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2011

Mercator potvrdio pregovaračke ciljeve: Ivica Todorić na korak do preuzimanja slovenskog trgovačkog lanca?

Nadzorni odbor Mercatora jednoglasno je potvrdio pregovaračke ciljeve vezane uz moguću prodaju natpolovičnog paketa dionica konzorciju potencijalnih investitora koji predvodi koncern Agrokor...

Riječ je o dva nacrta ugovora koji bi trebali biti potpisani u roku od tri tjedna, kako bi Mercator omogućio otvaranje svojih poslovnih knjiga u postupku dubinskog pregleda svojeg poslovanja, piše HRT.

Ugovorom između konzorcija kupaca dionica i uprave Mercatora trebalo bi "zaštititi financijsku snagu, radna mjesta i prava zaposlenih, odgovarajuća jamstva i povjerljivost grupe Mercator, te druge proceduralne aspekte vezane uz moguću prodaju, te regulirati Mercatorove obveze u procesu prodaje"stoji u priopćenju iz Mercatora.

S druge strane, cilj sklapanja ugovora s konzorcijem banaka i Pivovarnom Laško koji raspolažu s natpolovičnim paketom dionica Mercatora jest "minimiziranje rizika refinanciranja" obveza skupine Mercator.

O pregovorima s obje strane Uprava Mercatora obavijestit će Nadzorni odbor na njegovoj sjednici najavljenoj za 2. prosinca. Sklapanje dvaju ugovora, jednog s koncernom kupaca i drugi s koncernom prodavača dionica, preduvjet je da uprava Mercatora podrži proces prodaje kako bi se na odgovarajući način zaštitili svi bitni interesi skupine Mercator, priopćila je Uprava Mercatora.

Agrokor je prema neslužbenim podacima ponudio 221 euro po dionici Mercatora, znatno više od triju financijskih fondova koji su podnijeli znatno niže neobvezujuće ponude. Mercatorova dionica jedina je među blu-chip dionicama koje kotiraju na Ljubljanskoj burzi proteklog tjedna ostvarila umjeren rast od 2,9%, završivši kotaciju na 172,05 eura po dionici. Burzovni analitičari navode da je to rezultat procesa pregovora s Agrokorom koji sadašnji investitori budno prate, javlja HRT.

Pročitajte još:

- Šuška se: Ako preuzme Mercator, Todorić će slovenskim bankama dati udio u Konzumu?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram