Zatvori
Poslovni Puls
15/11/2011

Svjetsko tržište: Usporen rast industrijske proizvodnje eurozone, Mađarskoj prijeti gubitak kreditnog rejtinga...

Tekući račun platne bilance u Francuskoj zabilježio je povećanje deficita u rujnu...

Naime, nakon deficita od 2,9 milijarde eura u kolovozu, deficit platne bilance je u rujnu povećan na 4 milijarde eura. Industrijska proizvodnja eurozone u rujnu bilježi smanjenje godišnje stope rasta iznad očekivanja koja je iznosila 2,2%, dok je na mjesečnoj razini zabilježen pad od 2 posto.

Jučer su se s nestrpljenjem očekivale vijesti s aukcije talijanskih obveznica. Italija je prodala 3 milijarde eura petogodišnjih obveznica po najvišem prinosu u posljednjih četrnaest godina (6,29%), što potvrđuje da su tržišta i dalje skeptična. Viši prinosi na talijanske obveznice stvaraju pritiske i na španjolske obveznice, čiji je desetogodišnji prinos porastao iznad 6 posto.

S obzirom na neizvjesnost na tržištima porasla je potražnja za američkim i njemačkim državnim vrijednosnicama, a njemačke su obveznice potporu našle i u slabijem rezultatu industrijske proizvodnje od očekivanog. U našem okruženju i jučer je u fokusu bilo upozorenje rejting agencija S&P i Fitch da bi još ovaj mjesec mogli smanjiti kreditni rejting Mađarskoj, čime bi mađarske obveznice izgubile investicijski rejting, prenose RBA analitičari.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram