Zatvori
Poslovni Puls
16/11/2011

Zoran Milanović: Razmišljamo o koncesijama na autoceste, a pozivanje MMF-a bila bi čista kapitulacija (VIDEO)

Oporbeni lider i kandidat za budućeg premijera Zoran Milanović gostovao je u HTV-ovom središnjem Dnevniku...

U iznimno solidnom gostovanju Zoran Milanović odgovarao je na pitanja o prvim potezima buduće vlade, pozivanju MMF-a i davanju autocesta u koncesije mirovinskim fondovima.

Milanović je prilikom gostovanja još jednom naglasio kako njegova vlada ne namjerava provoditi "bolne rezove", ali tek treba utvrditi pravo stanje u državnoj blagajni.

"Istina je da izbjegavam tu sintagmu bolni rezovi, na ljudskom tijelu samo nokte i kosu možete odrezati, a da ponovo narastu. I društvo je živi organizam, zato treba paziti. Ako odrežete previše, to više nikad ne može narasti. Ne želimo rezati, nekome nanositi bol, oduzimati građanima ionako male mirovine. To nikako. Ali ako treba štedjeti, donositi odluke, mi želimo biti ti koji će ih donositi. Štedjeti znači biti racionalan, ne ubijati agregatnu potrošnju jer to vodi u novu recesiju. Radi se o vrlo kompliciranim stvarima. Kada bi to bilo jednostavno, ne bi ni išli na izbore, samo bi sve ubacivali u kompjuter. Naša je politika da nam trebaju čvrste mjere, odricanja u koja ćemo ići svi zajedno. Oni koji imaju više, žrtvovat će malo više. Oni koji imaju manje, trpjet će najmanje", rekao je Milanović.

Kada su u pitanju koncesije na autoceste, Milanović priznaje da je o tome ragovarao s HNS-ovim Radimirom Čačićem.

"Autoceste će ostati u hrvatskim rukama. Ali mi se ne bojimo razgovora o mogućim solucijama. Jedno od mogućih rješenja je da se u priču s autocestama uključe mirovinski fondovi, koji drže ogroman dio hrvatskog javnog duga. Država bi te obveznice uzela natrag, a fondovi bi od autocesta zarađivali novac za vašu mirovinu. Ali opet kaže, to je samo jedno od razmišljanja", kazao je Milanović.

Komentirao je i najave eventualnom pozivanju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF)...

"MMF nije naša potreba, ali nije ni Baba Roga. Mi ne idemo na izbore da bismo zvali MMF, njih na kraju može pozvati bilo tko. Mi idemo na izbore da bi se izborili za povjerenje ljudi i da bi važne odluke donosili sami", kaže Milanović.

"Rad, red i ljudska prava, to nedostaje Hrvatskoj", zaključio je Milanović na kraju gostovanja na HTV-u koje možete u cijelosti pogledati na vrhu članka.

Pročitajte još:

- Zoran Milanović: Bolnih rezova neće biti, EU će očuvati ZERP, a prostituciju treba legalizirati (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram