Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2011

Želite osvojiti 2 milijuna kuna? Ništa lakše, samo morate pronaći rješenje za bezbolni izlazak iz eurozone...

Želite podebljati svoj bankovni račun s 2,2 milijuna kuna, a slučajno ste matematičar, ekonomist ili financijaš...

Britanski poduzetnik Simon Wolfson, direktor maloprodajnog carstva Next, ponudio je nagradu od 2,2 milijuna kuna onom tko objavi najbolji plan izlaska iz eurozone. Točnije Wolfson od dobitnika traži detaljni plan kako neka zemlja bez većih posljedica može istupiti iz eurozone.

Naime, pravni stručnjaci već duže vremena ukazuju na problem istupanja zemalja članica eurozone. Sporazum iz Maastrichta na temelju kojeg je stvorena eurozona ne predviđa scenarij u slučaju da neka zemlja želi odbaciti euro i zatražiti povratak na svoju nacionalnu valutu.

Wolfson, konzervativac po političkom opredijeljenju, kaže kako želi vidjeti rješenje za istupanje iz eurozone koje bi imalo minimalan utjecaj na gospodarstvo i financijsku stabilnost zemlje koja istupa iz eurozone ali i ostalih zemalja koje ostaju u europskoj monetarnoj uniji.

Pobjednički prijedlog morat će detaljno obrazložiti i kako će izgledati "život nakon eura" za zemlje koje su odluče za istupanje iz eurozone.

Wolfsonova nagrada biti će druga najvrijednija ekonomska nagrada u 2012. godini, odmah nakon Nobelove nagrade za ekonomiju.

Ako se namjeravate prijaviti na ovaj izazov, morate požuriti, radovi se zaprimaju do 31. siječnja iduće godine.

Prijaviti se možete ovdje!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram