Zatvori
Poslovni Puls
18/11/2011

Član Uprave Adris grupe želi preuzeti Novi list i dionice tvrtke ponuditi čitateljima kroz pretplatu!?

Potencijalni kupci nastavljaju se "motati" oko Novog lista...

U razgovoru za tportal Plinio Cuccurin, političar i Adrisov član uprave i suvlasnik, kaže da i dalje stoji iza svoje ideje iz veljače, da zajedno s udrugom građana Riječki val, zapravo pedesetak riječkih poduzetnika, preuzme Novi list, "novine koje su ime, institucija, koje su pokazale da se može raditi na neovisan način". Cuccurin za tportal naglašava da bi imao udio isti udio kao drugi poduzetnici iz udruge te da bi dio dionica ponudili zaposlenicima, a dio čitateljima kroz pretplatu.

"Vlasnička struktura Novog lista bila bi tako sastavljena od poduzetnika, zaposlenika i građana-čitatelja. Dobili bi profesionalnu upravu, što je uvjet da list postane profitabilan, i bili bi politički, odnosno urednički neovisni. Spreman sam u tome sudjelovati, ako se uspijem dogovoriti s Riječkim valom, znači ta me priča zanima samo s njima jer se ne bih kao samostalni poduzetnik uključivao u kupnju", kazao je Plino Cuccurin za tportal.

U Interkapitalu, brokerskoj kući koja za Zagrebačku banku prodaje većinski paket, 80 posto dionica Novog lista, koji je banka stekla kao vjerovnik Ježićevog Diokija, kažu da ne smiju otkrivati ima li zainteresiranih. Poznavateljima prilika u oči upada neobično kratak rok za prikupljanje ponuda od samo deset dana, koji istječe u ponedjeljak, jer ne daje prostor za dubinsku analizu poslovanja potencijalnim investitorima. Početna je cijena 86 milijuna kuna, a svaki ponuditelj mora svoju ozbiljnost dokazati uplatom pologa u visini 10 posto iznosa - znači 8,6 milijuna kuna. Stoga procjenjuju da je ovo samo testiranje interesa i da će teško biti realizirana prodaja u prvom krugu, javlja tportal.

Pročitajte još:

- HND: Može li netko objasniti kako je iz Novog lista i Sportplusa izvučeno više od 100 milijuna kuna?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram