Zatvori
Poslovni Puls
21/11/2011

Najveći Grouponov konkurent LivingSocial sada vrijedi oko 6 milijardi američkih dolara

Tko kaže da se "kloniranjem" Groupona ne mogu zaraditi veliki novci...

Najveći Grouponov američki konkurent LivingSocial u kojem je internet trgovina Amazon najveći pojedinačni dioničar - ovih dana zatvara novi krug ulaganja težak 200 milijuna dolara koji će kompaniju vrednovati na oko 6 milijardi američkih dolara. Amazon je ponovno uložio u LivingSocial zajedno s JPMorganom i T. Rowe Priceom. LivingSocial do sada je osigurao ukupno ulaganje od oko 600 milijuna dolara.

Novo ulaganje LivingSocialu će omogućiti daljnju ekspanziju i širenje bez potrebe za izlaskom na burzu. LivingSocial nalazi se u sklopu kompanije Rebate Networks koja je diljem svijeta ekspresnom brzinom pokrenula Groupon klonova. U sklopu Rebate Networska djeluje i hrvatski servis za grupnu kupovinu Kolektiva.hr.

U lipnju se šuškalo kako će LivingSocial uskoro izaći na burzu, no od tada nismo čuli nove informacije.

Bez obzira na silne spekulacije o krajnjoj neisplativosti poslovnog modela grupne kupovine, Grouponov IPO je pokazao da ulagači i dalje vjeruju u ideju grupne kupovine s velikim popustima. U ovom trenutku Groupon ima tržišnu vrijednost od 15 milijardi američkih dolara.

Povjerenje u grupnu kupovinu imaju i hrvatski internet poduzetnici koji su od početka godine pokrenuli nevjerojatnih 20 novih servisa za grupnu kupovinu. I to na krajnje neinformatiziranom tržištu koje broji samo 4,5 milijuna ljudi.

Pročitajte još:

- Servisi za grupnu kupovinu namjerno napuhavaju cijene kako bi ponudili veći popust i više zaradili?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram