Zatvori
Poslovni Puls
28/11/2011

Pogledajte iznimno zanimljivo gostovanje Vladimira Ferdeljija u Nedjeljom u 2 (VIDEO)

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je Vladimir Ferdelji, predsjednik udruge menadžera Croma i predsjednik uprave Elektrokontakta - najvećeg svjetskog proizvođača nekih dijelova za staklokeramičke štednjake...

U iznimno zanimljivom 50-minutnom razlaganju, Vladimir Ferdelji je analizirao najveće probleme hrvatskog gospodarstva i ponudi svoje rješenje. "U zadnjih petnaest godina potrošili smo pola onog što smo naslijedili, potrošili sve što smo zaradili i još se zadužili", istaknuo je Ferdelji. Mi imamo 15 godina precijenjenu kunu. Upozorio je na to da domaća izvozna industrija trpi veliku štetu zbog razlike između tečaja kune i inflacije – monetarnih škara. Rješenje tog problema, ističe, nije devalvacija kune, već promjene u poreznom sustavu tako da se porez na dobit uvozniku uveća za monetarnu korist, a izvozniku umanji za monetarnu štetu.

Ferdelji je prije šest mjeseci u ime Crome predstavio masterplan oporavka koji bi Hrvatsku trebao izvući iz krize i osigurati nam gospodarski rast od 6 do 10 posto u srednjoročnom razdoblju.

Prema njegovom mišljenju, rezultati koje je vlada postigla svojim planom gospodarskog programa apsolutno su porazni. Ferdelji je dodao kako je Hrvatsku izvući iz krize veoma težak zadatak, a da ga se riješi potreban je jedan sveopći konsenzus koji bi tek za nekoliko godina izrodio neke rezultate.Velike stranke, HDZ i Kukuriku koalicija, nisu napravile gospodarske nego izborne programe i tek nakon izbora, ako osvoje vlast, vidjet će se kakvi će im biti gospodarski programi, kazao je. Njihovi PR-ovi su određivali što može ući u gospodarske programe, a što ne. Jedna od stvari koju bi trebalo prvenstveno napraviti je bolja usklađenost monetarne i fiskalne politike koje su sada nekoordinirane, rekao je Ferdelji.

Imate našu preporuku jer je gostovanje Ferdeljija bilo iznimno zanimljivo...

Snimku cijele emisije možete pogledati na vrhu članka...

Pročitajte još:

- Evo kako šef HSLS-a Darinko Kosor namjerava otvoriti 100.000 novih radnih mjesta u Hrvatskoj (VIDEO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram