Zatvori
Poslovni Puls
02/12/2011

IPO ludnica: Jive, proizvođač društvenih mreža za tvrtke, izlazi na burzu uz vrijednost od 570 milijuna dolara

Nastavlja se IPO ludnica velikih tehnoloških kompanija...

Kako javljaju američki mediji, proizvođač društvenih mreža i online komunikacijske tehnologije za potrebe korporativnog sektora, Jive Software, najavio je izlazak na burzu u vidu inicijalne javne ponude dionica (IPO) koja će kompaniju vrednovati na oko 570 milijuna dolara. Jive je pokrenut još davne 2001. godine i u prvih nekoliko godina fokus je bio na proizvodnji foruma za online podršku korisnicima, no kasnije su se prebacili na izradu društvenih mreža i alata za suradnju za velike kompanije poput Nikea i Avona.

Dionice u IPO-u nosit će cijenu između 8 do 10 dolara, a Jive kroz IPO namjerava prikupiti do 117 milijuna američkih dolara za daljnje širenje poslovanja, stoji u dokumentaciji koja je predana Američkoj komisiji za burze i vrijednosnice (SEC).

Nakon izlaska na burzu (datum još uvijek nije poznat), dionice Jivea biti će izlistane pod NASDAQ tehnološkim indeksom pod oznakom "JIVE".

Tvrtka već posljednjih nekoliko godina bilježi veliki rast prihoda, a do kraja ove godine vjerojatno će povećati prihode na 60 milijuna dolara. Nažalost, Jive se još uvijek muči s neprofitabilnošću, pa je u samo prvih 9 mjeseci ove godine zabilježio neto gubitak od 38 milijuna dolara.

Nedavno se spekuliralo kako će njemački softverski div SAP preuzeti Jive, no nakon najave IPO-a čini se da je ta opcija otpala...

Jive se sa svojim IPO-om pridružuje cijelom nizu tehnoloških i internet kompanija koje su izašle na burzu poput Linkedina, Pandore, HomeAwaya, Groupona, a uskoro Zynge i Facebooka.

Pročitajte još:

- Facebook izlazi na burzu već na proljeće kroz IPO vrijedan 100 milijardi dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram