Zatvori
Poslovni Puls
05/12/2011

Zbog sankcija Iranu barel nafte uskoro bi mogao preskočiti nevjerojatnih 250 dolara!?

Iran je upozorio Zapad da bi bilo koji potez čiji je cilj blokiranje izvoza iranske nafte mogao više nego udvostručiti cijenu sirove nafte, uz poražavajuće posljedice za globalnu ekonomiju...

"Čim takvo pitanje postane tema ozbiljnih razgovora, cijena nafte porast će na 250 dolara po barelu", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Ramin Mehmanparast u intervjuu za iranski dnevni list Sharq. Izjava je uslijedila nakon međunarodne reakcije na nedavni napad iranskih studenata na zgradu britanskog veleposlanstva u Teheranu - događaj koji je odmah naišao na oštru osudu iz cijeloga svijeta i mogao bi ponovno pokrenuti ideju o još oštrijim sankcijama protiv Teherana.

SAD i zemlje članice EU-a već su razgovarale o mjerama ograničenja izvoza nafte, pošto je IAEA u studenome objavila izvješće prema kojemu postoje dokazi da Teheran radi na izradi atomske bombe. To Iranci i uporno negiraju, tvrdeći kako njihov nuklearni program služi isključivo u civilne svrhe, prvenstveno za stvaranje električne energije.

Prije zatvaranja burze u Londonu u petak cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora porasla je za 95 centi i iznosi 109,94 dolara po barelu, javlja HRT.

Pročitajte još:

- Ahmadinedžad prodaje stari Peugeot 504. Cijena? Prava sitnica – 1 milijun dolara!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram