Zatvori
Poslovni Puls
06/12/2011

Facebook kupuje i gasi popularnu geolokacijsku društvenu mrežu Gowalla

Facebook je kasno jučer konačno potvrdio spekulacije oko preuzimanja popularne mobilne geolokacijske društvene mreže Gowalla...

U priopćenju koje je poslano na adrese najvećih američkih novinskih agencija Facebook je potvrdio preuzimanje mobilne geolokacijske društvene mreže Gowalla. Zanimljivo, iz Facebooka poručuju kako neće kupiti samu tehnologiju ili brend Gowalla već će preuzeti kompletan menadžment tim koji je osnovao i razvijao Gowallu.

"Iako Facebook ne preuzima Gowalla uslugu ili tehnologiju, sigurni smo kako će inspiracija iza Gowalle tijekom vremena prijeći i na Facebook", stoji u Facebookovom priopćenju. Suosnivači Gowalle Scott Raymond i direktor Josh Williams preselit će se tvrtkinog sjedišta u Austinu u Facebookovo sjedište u Kaliforniji.

Poprilično neobično preuzimanje...

U ovom trenutku nije sasvim jasno hoće li 30-tak zaposlenika Gowalle preko noći ostati bez posla ili će i oni prijeći u Facebook. Gowalla će biti ugašena krajem siječnja, a Williams se na službenom blogu zahvalio korisnicima i poručio kako će uskoro biti omogućeno jednostavno "skidanje" svih podataka sa servisa kojeg čeka gašenje.

Gowalla - pokrenuta kao odgovor na daleko popularniji Foursquare nikada nije uspjela postići globalnu prepoznatljivost i uspjeh svojeg starijeg brata, iako se može pohvaliti s impresivnih 15 milijuna korisnika.

Gowalla je osnovana 2007. godine i do sada je osigurala ulaganja teška oko 11 milijuna dolara.

Pročitajte još:

- Fred Wilson: Startupovi, ne budite previše pohlepni, osigurajte samo minimalan potreban kapital!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram