Zatvori
Poslovni Puls
08/12/2011

Grouponov najveći konkurent LivingSocial odgodio IPO i od ulagača prikupio 176 milijuna dolara

U ovom trenutku nije sasvim jasno da li je LivingSocial odgodio IPO zbog nepovoljnih uvjeta na financijskim tržištima ili zbog straha od blamaže poput one koje su doživjele Grouponove dionice...

LivingSocial, drugi najveći američki servis za grupnu kupovinu u djelomičnom vlasništvu internet diva Amazon, ovih je dana osigurao 176 milijuna dolara svježeg kapitala od privatnih ulagača. Potvrdio je to i sam LivingSocial u dokumentu koji je poslan tržišnom regulatoru Američkoj komisiji za burze i vrijednosnice (SEC).

Među ulagačima koji su ponovno ulupali hrpu love u LivingSocial nalaze se Amazon i poznati venture capital fond US Venture Partners.

Zanimljivo, LivingSocial je prodajom dionica privatnim ulagačima pokušao prikupiti 400 milijuna dolara, no na kraju preostalih 224 milijuna dolara nisu uspjeli prikupiti, ali BusinessInsider navodi kako će to učiniti u sljedećih nekoliko tjedana ili mjeseci.

Krajem prošlog mjeseca prenijeli smo Bloombergove informacije kako LivingSocial otvara novu rundu ulaganja tešku 200 milijuna dolara koja kompaniju vrednuje na impresivnih 6 milijardi dolara.

Inače, LivingSocial koji se nalazi u sklopu Rebate Networksa kroz koji djeluje i hrvatski servis za grupnu kupovinu Kolektiva.hr, još je u lipnju navodno razmišljao o izlasku na burzu u obliku inicijalne javne ponude dionica (IPO), no od tada nismo čuli niti jednu novu informaciju o LS-ovom IPO-u.

Kada uzmemo u obzir paniku koja vlada na svjetskim financijskim tržištima zbog europske dužničke krize, shvaćamo zašto trenutno možda i nije najbolje vrijeme za IPO.

Istovremeno, katastrofalni rezultati Grouponovih dionica možda su unijeli novu dozu straha u menadžment LivingSociala.

Sve u svemu - izgleda kako ćemo morati još malo pričekati do drugog velikog IPO-a u svijetu grupne kupovine jer s ovih 176 milijuna dolara LivingSocial ima dovoljno love za još nekoliko mjeseci neometanog poslovanja..

Pročitajte još:

- Najveći Grouponov konkurent – LivingSocial odlučio agresivnije nastupiti na međunarodnom tržištu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram