Zatvori
Poslovni Puls
10/12/2011

Odbjegla novinarka Sarah Lacy i Michael Arrington osnivaju "novi" TechCrunch

Popularni tehnološki blog TechCrunch uskoro bi mogao dobiti novu "staru" konkurenciju...

Ako slučajno nemate pojma o čemu se radi - evo malog podsjetnika.

Nakon što je osnivač i tadašnji glavni urednik TechCruncha Michael Arrington osnovao vlastiti ulagački fond - nastala je prava drama oko "slobodnog novinarstva", objektivnosti i sukoba interesa koja je na kraju rezultirala Arringtonovim otkazom iz matične kompanije AOL. Popularni tehnološki blog nakon "šefa" napustili su i drugi novinari i urednici uključujući i poznatu blogericu Sarah Lacy koja sada, prema pisanju BusinessInsidera, zajedno s Arringtonom radi na pokretanju novog tehnološkog bloga koji će biti izravna konkurencija TechCrunchu.

BusinessInsider navodi kako je na čelu cijelog projekta Lacy, dok se Arrington pojavljuje kao jedan od ulagača, a vjerojatno i kao savjetnik.

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se sve ovo odvijati jer je jedan od ulagača u Arringtonov fond i AOL, vlasnik TechCruncha. Nekako smo skeptični da će AOL podržati Arringtonovo ulaganje u TechCrunchevu konkurenciju, no s druge strane, možda se Arrington u novom projektu pojavljuje isključivo kao anđel ulagač, kako bi se izbjegao očiti sukob interesa.

Arrington je nakon odlaska iz TechCruncha pokrenuo i svoj sobni blog UnCrunched koji je do sada objavio nekoliko zanimljivih ekskluziva i "breaking news" materijala.

Prema pisanju BusinessInsidera, novi blog je još uvijek u ranim fazama razvoja, pa ćemo morati još malo pričekati prije službenog otkrivanja javnosti.

Pročitajte još:

- EGZODUS: TechCrunchev novinar MG Siegler napustio redakciju i otišao raditi za Michaela Arringtona

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram