Zatvori
Poslovni Puls
12/12/2011

Nicolas Sarkozy: Euro je srce Europe, ako on propadne, Europa neće opstati!

Čovjek koji je najzaslužniji za, kakav - takav, dogovor o snažnijoj fiskalnoj uniji između zemalja članica Europske unije, uvjeren je kako su stvoreni uvjeti za izlazak iz dužničke krize...

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u intervjuu za "Le Mond" potvrdio je kako će za 15 dana biti poznati svi zakonski aspekti sporazuma lidera Europske unije na summitu koji je održan prošli petak u Bruxellesu. Sarkozy ocjenjuje da sporazum iz Bruxellesa stvara uvjete za izlazak iz krize.

"Ovaj summit predstavlja odlučujuću etapu prema eurointegraciji. On stvara uvjete za izlazak iz krize", rekao je Sarkozy za "Le Mond". Zanimljivo, francuski predsjednik nije se usudio kazati da je rizik od raspada EU-a u potpunosti iskjučen, ali je rekao da je učinjeno sve što se u ovom trenutku moglo učiniti.

"Euro je srce Europe. Ako on propadne, Europa neće opstati. Kriza povjerenja i kredibiliteta eura stoga ogrožava održivost Europske unije", rekao je Sarkozy.

Osvrnuo se  i na najave američkih rejting agencija S&P i Moody's koje su upozorile na mogućnost sniženja kreditnih rejtinga zemalja EU-a.

U slučaju da agencije zaista snize francuski AAA kreditni rejting - Sarkozy kaže kako će se njegova vlada s tim nositi "hladne glave".

Nositi se s problemom nižeg kreditnog rejtinga "bilo bi veoma teško, ali ne i nemoguće", rekao je Sarkozy.

Pročitajte još:

- Europski lideri namjeravaju produžiti vijek trajanja Europskog fonda za stabilizaciju (EFSF)

Foto: Wikimedia

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram