Zatvori
Jasmin Hadzic
13/12/2011

Konačno otkriveno koliko je Facebook platio za preuzimanje geolokacijskog servisa Gowalla

Konačno je otkrivena vrijednost Facebookovog neobičnog preuzimanja Gowalle...

Podsjetimo, Facebook je prošli tjedan preuzeo popularni geolokacijski servis Gowalla koji mobilnim korisnicima omogućuje prijavljivanje svoje trenutne lokacije i uživanje u brojnim specijalnim popustima i ponudama lokalnih trgovaca i ugostitelja.

Facebook je odmah nakon preuzimanja Gowalle najavio gašenje dotičnog servisa, što je brojne tehnološke analitičare iznenadilo jer Gowalla ipak ima "pristojnih" 2 milijuna korisnika. S druge strane, Gowalla nikada nije dostigla popularnost jednog Foursquarea koji se može pohvaliti s više od 15 milijuna korisnika diljem svijeta.

Da skratimo, Facebook je preuzeo Gowallu isključivo zbog menadžmenta kompanije, odnosno suosnivača Josha Williamsa i Scotta Raymonda koji sele u San Francisco i postaju Facebookovi zaposlenici.

A danas je TechCrunch objavio i vrijednost preuzimanja - 0 dolara gotovine i 3 milijuna dolara vrijedne dionice Facebooka!

Iako se u početku spekuliralo kako su dioničari Gowalle razočarani neisplativim preuzimanjem kompanije, preko vikenda u javnost su istupili brojni poznati anđeli ulagači poput Seana Parkera, Shervina Pishevara i Jasona Calacanisa uz tvrdnju kako su zadovoljni uvjetima Facebookovog preuzimanja iako su izgubili veliki dio ulagačkog kapitala.

Gowalla je osnovana 2007. godine i do sada je osigurala ulaganja teška oko 11 milijuna dolara.

Pročitajte još:

- Fred Wilson: Startupovi, ne budite previše pohlepni, osigurajte samo minimalan potreban kapital!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram