Zatvori
Poslovni Puls
13/12/2011

Udruge Izvoznici softvera (CISEX) i Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisali sporazum o suradnji

Dvije udruge - Hrvatski nezavisni izvoznici softvera (CISEx) i Hrvatski izvoznici (HIZ) jučer su potpisali ugovor u suradnji i zajedničkom djelovanju...

Predstavnici udruga, Luka Abrus (CISEX) i Darinko Bago (HIZ) potpisali su sporazum o suradnji temeljem kojeg će osim zajedničkih aktivnosti nastojati unaprijediti poslovno okruženja za povećanje izvoza te promovirati izvozni potencijal hrvatskog softvera. Potpisnici su naglasili kako samo zajedničkim radom Hrvatska može biti prepoznata kao zemlja "kvalitetnog" softvera.

Predstavnici CISExa istaknuli su kako prava vrijednost softverske industrije u Hrvatskoj još uvijek nije poznata, no prema podacima FINA-e, tvrtke kojima je osnova djelatnost informacije i komunikacije, prošle su godine ostvarile izvoz u vrijednosti od 2,5 milijardi kuna, što predstavlja godišnji pad od 12,5 posto. Izvoznici su se požalili na neke svakodnevne probleme poput plaćanja PDV-a prema podizvođačima uz nepostojanje PDV-a prema izvozu, a istaknuli su i da bi država cijelom sektoru najbolje pomogla uvođenjem posebnih olakšica. Državne potpore su dobrodošle, no one za sobom povlače problem usporene i neprilagođene birokracije, ističu izvoznici softvera.

Inače, CISEx udruga osnovana je početkom ove godine, a trenutno broji 85 članova, malih i srednjih softverskih tvrtki s do 40 zaposlenih.

CISEx će se u ulozi suorganizatora pojaviti i na velikoj konvenciji HIZ-a u svibnju iduće godine.

Držimo vam fige izvoznici!

Pročitajte još:

- CISEx Friday: Evo što ste propustili na osječkom druženju domaćih IT poduzetnika i poslovnih anđela

Foto:flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram