Zatvori
Poslovni Puls
13/12/2011

Kukuriku koalicija već u prvim mjesecima iduće godine mijenja sporni Zakon o legalizaciji bespravne gradnje!

Već tjednima pišemo izvješća o potpuno promašenoj i nemogućoj realizaciji kontroverznog Zakona o legalizaciji bespravne gradnje...

A čini se kako je i buduća "Kukuriku" vlada svjesna svih nedostataka tog HDZ-ovog zakona koji je donesen još u kolovozu ove godine, a još uvijek nije ušao u realizaciju "na terenu".

Vjerojatni novi ministar ministra graditeljstva i prostornog uređenja u vladi Zorana Milanovića, HNS-ov Ivan Vrdoljak, u razgovoru za Večernji list kazao je kako je buduća vlada spremna na hitno mijenjanje spornog Zakona o legalizaciji bespravne gradnje kako bi se konačno stvari pokrenule s "mrtve točke".

"Ako zakon postoji, a nijedan objekt nije legaliziran, ozbiljna politika onda mora revidirati zašto je to tako. Zakon se neće ukinuti, već izmijeniti. Mi moramo donijeti podzakonske akte i učiniti zakon provedivim, a to će sigurno biti učinjeno u prvim mjesecima iduće godine", rekao je Vrdoljak za Večernji list.

Propast Zakona o legalizaciji vidljiva je na svakom koraku...

Nedavno smo imali priču iz Zagreba gdje je od 451 zahtjeva za legalizaciju riješeno njih samo 14, a svi su - odbijeni.

Veliki problemi zabilježeni su i u Rijeci gdje se od geodeta može doznati da dok nemaju tumačenja Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, sve što oni, na zahtjev stranke, mogu učiniti, jest da izađu na teren i naprave potvrdu o izvedenom stanju.

Nadajmo se da će buduća vlada doista ispuniti obećano i riješiti ovaj veliki problem. Naime, Hrvatska danas broji čak 150.000 bespravno izgrađenih nekretnina!

Pročitajte još:

- NEKRETNINE: Nevjerojatno, stanovi u Splitu skuplji su od stanova u Rijeci za čak 50 posto

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram