Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2011

BRAVO: Bez jedne kune državnih subvencija Brodosplit isporučio najskuplji brod ikada izgrađen u Hrvatskoj

U splitskom brodogradilištu i službeno je predan najskuplji brod izgrađen u Hrvatskoj. Brod je izgrađen za francusku brodarsku kompaniju SNC Navale STEF-TFE...

"Brod je u cijelosti izgrađen bez državnih subvencija. Njegovom izgradnjom Brodosplit-Brodogradilište ostvarilo je pozitivan rezultat, a primopredajom je državi vraćeno oko milijardu kuna avansnih jamstava koja su bila izdana za gradnju", ističe se u priopćenju službe za odnose s javnošću Brodosplita.

Brod Piana plovit će na liniji između Marseillesa i Bastije na Korzici. Dug je 180 metara, širine 30,5 metara i ukupne visine blizu 37 metara. Korisna nosivost mu je 11.300 tona, a ima 56 članova posade, prenosi HRT.

Može se koristiti za prijevoz putnika, teretnih i osobnih vozila te opasnog tereta. Na svojih dvanaest paluba može prevesti 750 putnika smještenih u 200 kabina. Kapacitet garažnog prostora broda je 200 osobnih i 230 teretnih vozila. Ugovor za gradnju tog broda potpisan u srpnju 2008. godine, gradnja je počela godinu dana kasnije uz primjenu francuskih nacionalnih propisa, najstrožijih u Europi.

Što reći nego - bravo!

Pročitajte još:

- Možda ovo neće biti lako za progutati, ali brodogradnja nije naša strateška industrijska grana

Foto:Brodosplit.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram