Zatvori
Jasmin Hadzic
15/12/2011

PayPal i najveći aukcijski internet servis eBay najavili pokretanje vlastitog servisa za jeftinu kupovinu

Stiže velika konkurencija Grouponu i sličnim online servisima za kupovinu s velikim popustima...

PayPal, servis za digitalne novčane transakcije u vlasništvu najvećeg aukcijskog internet servisa eBay potvrdio je namjeru pokretanja servisa za prodaju kupona s velikim popustima po uzoru na jedan Groupon ili LivingSocial. Izgleda kako se PayPalov servis neće oslanjati na model grupne kupovine, no iz PayPala poručuju kako će nuditi "dealove" za jeftinu kupovinu koristeći podatke o potrošačkim navikama i lokaciji mobilnog telefona njihovih korisnika.

Prema podacima koji su do sada procurili u javnost PayPalov servis će biti neki križanac između geolokacijske aplikacije (kao Foursquare) i servisa za dnevnu kupovinu koji će u ograničenom vremenskom roku nuditi velike popuste na usluge i proizvode lokalnih trgovaca.

PayPalov servis će biti pokrenut negdje tijekom prvog tromjesečja iduće godine, a iz američke kompanije poručuju kako će u samom početku oko 200 američkih trgovaca nuditi posebna sniženja.

Mashable piše kako će novi servis za jeftinu kupovinu koristiti podatke o potrošačkim navikama 103 milijuna PayPalovih korisnika koji su samo ove godine izvršili 4,7 milijardi dolara vrijedne financijske transakcije.

Moramo priznati da jedva čekamo vidjeti što su "skuhali" majstori iz PayPala.

Ako netko može pružiti pravi izazov Grouponu i njegovim mnogobrojnim klonovima onda su to PayPal i eBay

Pročitajte još:

- KONAČNO U HRVATSKOJ: Od nedavno i hrvatski građani mogu primati novac putem PayPala!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram