Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2011

PRIMOPREDAJA: Vlada Zorana Milanovića u Banske dvore službeno ulazi ovaj petak

U Saboru se usuglašavaju posljednji detalji o primopredaji vlasti između HDZ-a i SDP-a...

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata, koji je trajao pola sata, dogovoreno je da nakon konstituirajuće sjednice Sabora u četvrtak i potvrđivanja vlade u petak vlada Zorana Milanovića odmah prijeđe u Banske dvore. Ondje će ih dočekati dosadašnja premijerka Jadranka Kosor koja će Milanoviću predati ključeve.

Za petak je dogovorena i primopredaja vlasti u svim ministarstvima, javlja HRT.

"Mi smo spremni nakon te primopredaje preuzeti odgovornost u vladi i svim ministarstvima", poručio je glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić rekao je da tijekom dogovora nije bilo problema.

"Sadašnji ministri i predsjednica vlade napravili su sve što je trebalo, preglede i izvješća o svemu onome što je napravljeno", rekao je Bačić.

Na upit zašto je aktualna vlada razriješila veliki broj državnih tajnika, Bačić je kazao kako su pojedini državni tajnici razriješeni na vlastiti zahtjev. Odbio je novinarima odgovoriti tko su mogući kandidati HDZ-a za dva potpredsjednička mjesta u Saboru rekavši samo kako za to treba pričekati odluke odgovarajućih tijela stranke. Unutarstranački izbori će biti kada za to dođe vrijeme, u skladu sa Statutom, poručio je.

Pročitajte još:

- POLITIKA: Zoran Milanović i službeno dobio mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram